NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Kecskemétre került az Év Kórháza 2010 cím - Szombathely a 96. helyen

A Markusovszky kórház a 96. helyet szerezte meg, a sárvári kórház a 8., a celldömölki a 68. lett. Körmend a lista végén végzett.

Az Év Kórháza díjat és az ahhoz vezető szavazást 2005-ben indította el a HáziPatika.com szakmai internetes portál. A szavazás nem tekinthető szakmai véleményezésnek, mivel betegek, ápoltak, laikusok adják le voksaikat, arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy a betegek és hozzátartozóik megelégedettségét mérje.

A vidékiek jobban teljesítettek

Az év végén lezárt, egyébként három hónapig tartott szavazáson öt kategóriában kérték az olvasók véleményt. Így az orvosi-szakmai ellátásról, az ápoló és szakmai személyzet munkájáról, az infrastruktúráról, az ellátás minőségéről, a környezetről és tisztaságról. Mindezt 1 – 5-ig terjedő osztályzattal minősíthették.

A 2010-es szavazás egyik legfontosabb tapasztalata volt, hogy az előző évekhez viszonyítva sokkal kevesebb szavazat érkezett be, összesen ötezren nyilvánítottak véleményt. A szakemberek szerint ennek oka az egészségügy presztízsének romlása.

Az értékelés után öt kategóriában hirdettek első helyezettet, és persze abszolút győztest is, amely kórház viselheti az Év Kórháza 2010 címet. Feltűnő, hogy az abszolút kategóriában az idén vidéki kórházak kerültek a lista elejére, a dobogóra egyetlen fővárosi kórház sem jutott fel.

Az egyetemi klinikák taroltak

A kórházakat értékelték a fentebb említett kategóriák szerint is. Az orvosi szakmai ellátásban az első helyen holtverseny alakult ki a SE ÁOK1. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika és az SE ÁOK1. sebészeti Klinika között. Az ápolási é szakszemélyzet munkájának értékelése szintén holtversenyt hozott, a két első helyezett a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, és a SE ÁOK Érsebészeti Klinika.

Az infrastruktúra kategóriát a SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika nyerte, az ellátás színvonalát a SZTE ÁOK Sebészeti Klinikában tartottak a legmagasabbnak. A környezet és tisztaság szempontjai szerint az ózdi Almási Balogh Pál Kórházat ítélték a legjobbnak.

Az abszolút kategória nyertese, így az Év Kórháza 2010 cím birtokosa a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kecskeméti kórháza. Második lett a SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Kft., harmadik a dombvári Szent Lukács kórház.

Sárvár előre, Körmend hátra lépett

A Vas megyei kórházak nem teljesítettek túl jól, kivéve a Sárvári Önkormányzati Kórházat, amely az abszolút 8. helyen végzett. A celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház a 68. helyre került.

A szombathelyi Markusovszky kórház szinte pontosan a lista közepén végzett, a 68. helyen, a legrosszabb eredményt a körmendi kórház tudhatja magáénak, a 18-os listán a 183. helyre szorult. A Markusovszky azonban ezzel a helyezéssel javított, tavaly a 104. volt, a sárvári kórház sokat lépett előre, tavaly még – a kemenesaljai kórházzal holtversenyben – a 76. helyen állt. A körmendi kórház viszont rengeteget esett vissza, tavaly a 44. helyre sorolták a szavazók.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Thom: K**g*sz*t*s: M*ndj*k *ng*m *z s* z*v*r, h* * sz*k* *gy*n *gy m*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacs_ugynok: N*, s*k*r*lt m*gn*zn*m. M*ndj*rt *z *ls* d*l*g, "Sz*mb*th...
Korai kampányvideóval gyúr a nagy összecsapásra a szombathelyi Fidesz
Thom: M*ndj*k *z * k*l*nbs*g, h*gy * f*t*r *lt*lt 2 p*rc*t *z *d*tt c*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Thom: * b*sz*s*k*t *nk*bb n* *ml*g*sd, *z*kn*k n*m *z * d*lg*, h*gy p*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Pistike39: *gy p*c*t h*t*l*sbb f*rr*s sz*r*nt 27 gy*r*k v*n k*rh*zb*n! *z ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt