NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

55 évesen lett erőemelő Európa-bajnok

140 kilót nyomott fekve az Európa Bajnokságon a nemesrempehollósi Kelemen Ferenc. Előtte megnyerte a magyar bajnokságot is, a masters kategóriában.

A Haladás VSE színeiben versenyezve, de saját nemesrempehollósi edzőtermében felkészülve indul rendszeresen fekvenyomó és erőemelő versenyeken az 55 éves Kelemen Ferenc. A közelmúltban két rangos versenyen is a legjobbnak bizonyult az 55-59 évesek korosztályában. Előbb a Magyar Profi Erőemelő Liga Gyöngyösen megrendezett országos bajnokságán szerzett aranyérmet fekvenyomásban. A napokban Mosonmagyaróváron megrendezett Európa Bajnokságon már újabb egyéni csúcsot állított be 140 kilogramm nyomásával. Ez éppen elég volt az Európa bajnoki címhez.

Nagy küzdelem volt

- Már több országos megmérettetésen is szép sikereket ért el, bajnoki címet azonban csak idén szerzett. Méghozzá egyszerre kettőt is – újságolta büszkén a veterán fekvenyomó felesége hollósi otthonukban, aki gyakran elkíséri férjét a versenyekre. Az Európa bajnoki 140 kiló valóban komoly teljesítmény volt.

Kelemen Ferenc és a trófeák
fotó:

- Nagy öröm volt számomra már az országos bajnoki cím megszerzése is, hiszen évek óta erre készültem. Magyar bajnokságon már korábban is voltak jó eredményeim, de bajnoki címet csak idén sikerült szereznem. A mosonmagyaróvári Európa Bajnokságra népes mezőny jött össze, az én kategóriámban ugyan nem volt sok a résztvevő, de nagyon meg kellett küzdenem a győzelemért. Talán ez segített a csúcsbeállításhoz – emlékezett a történtekre a veterán bajnok. Aztán azt is elmondta, hogy a következő nagy megmérettetés a szlovákiai világbajnokság lesz, már ha tudnak szponzorokat találni, mert saját erőből húzósak a költségek.

1968-ban volt megyei bajnok

Kelemen Ferenc 12 éves korában iratkozott be a szombathelyi Haladás súlyemelő szakosztályába. 1968-ban Vas Megye Bajnoka volt, de többszörös Vidék Bajnok, Balaton Bajnok, Országos Középiskolás Bajnok-csúcstartó is volt. Annak a Baczakónak országos csúcsait döntötte meg akkoriban, aki 1980-ban olimpiai bajnok lett. 1979-ben fejezte be a versenyszerű súlyemelést, ezután fordult az erőemelés, majd a szkanderezés felé.

Az Európa bajnoki aranyérem és oklevél
fotó:

Erőemelésben az 1980-as években országos versenyen aranyjelvényes szintet ért el. 2005-ben, 50 évesen ismét beiratkozott a Haladás súlyemelő szakosztályába erőemelő és fekvenyomó versenyzőként a Masters korcsoportban. Arról is ismert, hogy 2005 óta profi módon szervez és vezet le (bíráskodik) erősember versenyeket.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
StarMan: R*m*k *tl*t *kk*r* b*k*s *t*n....
Hosszú Katinkáról neveznek el egy strandot a Balatonon