NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

EU-biztos: „Nincs szükségünk az orosz vakcinára”

Az oroszok odaadnák másnak az EU-nak szánt oltóanyagot. Mondjuk Magyarországnak?

Az Európai Uniónak „egyáltalán nincs szüksége a Szputnyik-V vakcinára” – jelentette ki Thierry Breton belső piacért felelős biztos – adta hírül a Reuters. Breton, aki az oltási program végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője, úgy gondolja, hogy az Európában gyártott oltások is elegendők arra, hogy beoltsák a kontinenst.

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az EU-biztos úgy véli, hogy július 14-éig képesek annyi oltóanyagot gyártani Európában, hogy elérjék az európaiak immunitását. Úgy számol, hogy június végéig 300-350 millió oltóanyagot legyártanak. Breton megismételte azt a korábbi kijelentését is, miszerint az Európában gyártott oltóanyagok esetében elsőséget kell élvezniük az európaiaknak.

Breton szavaira az orosz oltásgyártó cég Twitter-bejegyzések sorozatában reagált. Szerintük az európaiak igénylik az orosz vakcinát, mert az EU nem képes biztosítani a biztonságos és hatékony oltóanyagot. Azt is hozzátették, hogyha az EU vezetői politikai elfogultság miatt mégsem kérnek az oltásukból, jelezzék nekik, mert akkor más országokban folytatják az emberek megmentését.

fotó: Facebook

Mindeközben, ahogy arról már beszámoltunk,

03.21. 14:18

Szijjártó lett a SzputnyikV reklámarca

/ hírek /
A magyar külügyminisztert nemrég oltották be az orosz vakcinával.
Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere lett az első európai tisztségviselő, aki az orosz Szputnyik-V vakcinával oltatta be magát. A miniszter Facebook-oldalán közzétette azt a videóinterjút is, amiben az orosz állami tv-nek nyilatkozik a vakcináról.

Szijjártó elmondta, hogy Magyarország 680 ezer adag Szputnyik-vakcinát kötött le, valamint hogy 700 ezer magyar kapta már meg valamelyik keleti vakcinát. Ahogy arról már szintén írtunk,

03.21. 18:21

Szijjártó: vasárnap este 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra

/ covid 19 /
Azokat - amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt róla -, szállítják az oltópontokra, és "egy nagy lépést lehet tenni, a 2,5 milliós beoltottság irányába" - mondta.
vasárnap este 250 ezer orosz vakcina érkezett Magyarországra.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
StarMan: R*m*k *tl*t *kk*r* b*k*s *t*n....
Hosszú Katinkáról neveznek el egy strandot a Balatonon