NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

„Kutyaszaros aknamező lett a Derkovits-városrész kis erdejéből”

Szombathelyről elszármazott olvasónk csodálkozott rá az erdőre.

„Boldogult úrfikorunkban” sorozatunk

2020.03.28. 19:40

Boldogult úrfikorunkban (8.) - Kőszegi utca 1.

/ csak szombathely 11 hsz. /
Szóval, kedveseim, ha a Fő tér felől – plusz Széchenyi utca – balra fordulva tesztek pár lépést, és ránéztek az első bejáratra, az volt valamikor a Vidám, a szocialista közétkeztetés birodalmának bejárata.
inspirálta Szombathelyről elszármazott, de gyakran visszalátogató olvasónkat az alábbi levél megírására és a fotók elkészítésére. A levél:

Egy viszonylag érintetlen területünk van kicsiny városunkban, mely „kis erdő” néven rögzült be sokunk tudatába a Derkovits-lakótelepen.

fotó: Olvasó

Mivel messze kerültem innen, gondoltam, megmutatom gyermekeimnek, hol töltöttem csintalan fiatalságom, amikor még nem voltak csodakütyük.

Egy szép nagy terület, tele fákkal. Családok, fél napokat is lent töltöttek. Voltak pingpong asztalok, ahol mentek a versenyek. Igaz betonból voltak, de senkit nem gátolt meg abban, hogy családok egymás között versenyezzenek. Igazán hangulatos volt az apa-gyermek páros, de természetesen a felnőttek csatája igazi élmény volt.

fotó: Olvasó

Nem unatkoztunk mi se, pillangókat gyűjtöttünk, autóversenyt csináltunk a domboldalon, bújócskáztunk, fociztunk. Vajon hányan tanultunk meg biciklizni azon a kis aszfaltozott szakaszon? Sok időt töltöttünk ott gondtalanul. Azok a gesztenyefák....

fotó: Olvasó

A hely most is megvan, igaz pár dolog hiányzik.

De vajon mi van ott most?

A kutyák átvették a területet, most ők játszanak ott. Nem zavar a kutya és semmilyen állat, mivel szeretem őket. Ami jobban zavar, hogy két lépést nem lehet tenni anélkül, hogy ürülékbe lépjünk. A négyemeletes és a tízemeletes közötti kis rész gyakorlatilag, mint egy aknamező, úgy néz ki.

fotó: Olvasó

Persze, van kijelölve futtató, de ott nem lehetett látni senkit. Mellette persze rohangálnak a kutyák póráz nélkül. Nem gyerekbarát hely egyáltalán. Meg se próbálják megfogni a kutyát, ha látják szalad a gyerek felé.

Nem értem, hogy miért nem vállalják az állattartással együtt járó kötelességet. Egy 10 év körüli kislány olyan szépen össze szedte a maradékot, míg a felnőttek szépen mennek tovább. Le a kalappal a szülei előtt.

fotó: Olvasó

Pár fiatal bandázott egy padon, még ők is zacskóba gyűjtötték a dobozokat. Ha vállaltatok kutyát, tessék felvállalni az utánuk járó feladatokat is!

Még mindig szép hely, de nem kutyafuttató terület!

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: R*ssz*l t*d*d. N*m m*gy m*nd*n n*p v*g*g * v*r*s *tc**n *z *t*ll...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: *z m*gv*n, h*gy n*m *z *lm*lt 2-3 *vb*n p*szt*lt*k l* *z *t*k? M...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
hozzászóló1: M*st *s *z m*gy. * v*l*szt*s *t*n * p*r*mk*r*l*t* *SZ-v*z*r k*rz...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca