NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

A 8-as és a 84-es főutak fejlesztését tartja a legsürgetőbb feladatnak Navracsics Tibor

Fontos rákapcsolódni a nemzetközi útvonalakra - mondta az észak-dunántúli gazdasági övezet kormánybiztosa.

A közlekedési infrastruktúra fejlesztését valamint a térség versenyképességi potenciáljának kibontakoztatását nevezte a legfontosabb feladatnak Navracsics Tibor kormánybiztos pénteki, veszprémi sajtótájékoztatóján - írja az MTI.

Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos a régió polgármestereivel és közgyűlési elnökeivel tartott megbeszélést követően kiemelt feladatnak mondta a 8-as út gyorsforgalmúvá alakítását, a Komárom-Székesfehérvár-Dunaújváros közti út és a 84-es út korszerűsítését, biztonságosabbá tételét .

Navracsics Tibor
fotó: Forrás: vasárnap.hu

A régió versenyképességének kibontakoztatása szempontjából fontos rákapcsolódni a nemzetközi útvonalakra, Dél-Szlovákia, Ausztria, Dél-Németország valamint az Észak-Olasz térség felé - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Szeptember óta zajlik az egyeztetés

Tavaly szeptember elején nevezték ki

2020.09.05. 15:14

Navracsics Tibor lett az észak-dunántúli gazdasági övezet kormánybiztosa

/ közélet 18 hsz. /
Szinte minden hozzá tartozik, ami gazdaság, ez az a szervezet, ahová elsőre nem hívták meg az ellenzéki vezetésű városokat.
Navracsics Tibor volt minisztert, volt uniós biztost az észak-dunántúli gazdasági övezet kormánybiztosává.

A Nyugat-Dunántúli Gazdasági Övezethez eredetileg öt megyét - Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom - csatoltak. (A listát később kiegészítették Fejér megyével.) A gazdasági program kidolgozását az adott régiókban működő egyetemekre bízták, és már tavaly áprilisban elkezdődtek az egyeztetések a minisztérium, a főbb gazdasági szereplők, az önkormányzatok és a kamarák között.

A helyi gazdasági programok összeállítása után tavaly május végén küldték el az anyagokat a minisztériumnak, az országos programot a nyár végéig kell, kellett kidolgozni. Navracsics most arról tájékoztatott, hogy január végén a kormány megtárgyalja az egyes régiók elképzeléseit, így február közepére meg lehet határozni a fejlesztési irányokat.

Régi tervek újratöltve

Az M8-as építése már régóta tervben van, jelenleg zajlik a Körmend és Ránafüzes közti szakasz építése. Az autóút Rábafüzestől Körmenden, Ajkán, Veszprémen át Székesfehérvárig vezet, több szakaszon már most is 2x2 sávos, Herendtől Veszprémig, majd Veszprémtől Székesfehérvárig már gyorsforgalmiként működik.

Az M8-as tervezett útvonala
fotó: Forrás: infostart.hu

A tervek szerint az M8-as Székesfehérvár alatt éri el majd az M7-es autópályát, innen vezet majd az új, már tervezésre kijelölt szakasz Kecskemétig.

A 84-es főút Sopronból halad Balatonedericsig, közben elhalad Sárvár, Jánosháza, Sümeg, Tapolca mellett. Az út nagyon rossz állapotban van, naponta történik baleset

01.08. 07:00

Péntek reggel három autó csúszott árokba a 84-es főúton

/ hírek /
Mindenki óvatosan vezessen.
.

Az M81-es

Az M1-est részben tehermentesítő, Komáromtól Székesfehérvár mellett Dunaújvárosi tartó M81-es gyorsforgalmi tervezése korábban elkezdődött már. Az új gyorsforgalmi a komáromi Duna hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt majd négysávos kapcsolatot a szintén előkészületben lévő M8 autóútig.

Az M81-es nyomvonala
fotó: Józing Antal

Az M81-es azt is jelentené, hogy megváltozna a M1-es autópálya szerepe, hiszen Komárom után már leginkább csak azok a járművek használnák, amelyek vagy a főváros és környékére, vagy az M3-as autópálya irányába tartanak.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: * k*mm*nt*l*k n*gy r*sz* k*pm*t*t*. J*, *kk*r h* "t*cccc*k&...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
iszek: *n l* sz*kt*m t*rd*ln* ( f*l t*rdr* *r*szk*dn* *z t*rd*l*s?) * k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kovacs_ugynok: L*f*rd*t*m: *z **-t *l*r*sztj*k * m*gr*ncs*k, *z*rt sz*v*zz*t*k ...
Szakértő: amiről Orbán beszél, az kvázi a világ lezárása
kovacs_ugynok: H*z*d*k * k*s k*cs*g, m*rt f*d*sz*s....
Szakértő: amiről Orbán beszél, az kvázi a világ lezárása
kovacs_ugynok: *kk*r l*nn* *zl*t, h* * p**cr*l f*n*nsz*r*zn*k *z *g*sz*t, st*d*...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után