NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

A rohadt eső szerencsére elmaradt - Esti Kornél a sportházban

Hiába riogattak minket a szerda esti hidegfronttal, az Esti Kornél koncertjét még megvárta a rohadt eső.

Az elmúlt évek egyik legjobb ötlete a szombathelyi koncertéletben az Agora Szerda Esti Akusztik néven futó programja. A hét közepén beülünk egyet a Sportház aulájába, megiszunk pár sört, és olyan zenekarokat, akik itthon aktuálisan nagy névnek számítanak, olyan körülmények között hallgathatunk meg, ahogy amúgy nagyon ritkán van alkalmunk. Most szerdán az Esti Kornél, a legfiatalabb magyaralter-generáció egyik zászlóvivője szakította meg a nagy lemezbemutató-rohamát egy kis csendesüléssel.

Mielőtt belevágok a dolgok közepébe, szeretném leszögezni, hogy az Esti Kornél nem egy rossz zenekar, Bodor Áron pedig nem egy rossz énekes, valami viszont mégsem stimmel. Amikor a srácok 2011-ben kiadták a Boldogság, te kurva című nagylemezüket, ami szerintem azóta is a legjobb anyaguk, én még tök szívesen néztem meg őket, amikor felbukkant a nevük a fesztiválok programfüzetébe. Hozzák ezt a vadfruttis vonalat kicsit kevésbé teátrálisan, ami szerintem kifejezetten jót tesz a dolognak, meg az is, hogy a egyidősek a rajongótáborukkal, ellenben mondjuk azokkal a zenekarokkal, ahol negyvenes szőrös tanárbácsik énekelgetnek tinilányoknak.

Aztán 2012-ben énekescsere, Nagy István ment, Bodor Áron jött, és nekem valahogy azóta nem áll össze. Az új srác nagyon képzett énekes, erős hanggal, minden szuper, csak valahogy nem hiszek neki. Ezen a koncerten is végig ez volt az érzésem. Jól megírt számok, amik élőben is működhetnének, a többieken nem is múlik, csak amikor ezeket a majdnem-tini-fiatal-felnőtt-alter-balladákat valaki úgy énekli, hogy közben néha Zámbó Jimmy, de legtöbbször inkább Pataki Attila stílusát hallom ki belőle, akkor a klasszikus megasztár-zsűriket idézve: nem jön át.

A közönség nagyobbik része szerencsére nem osztotta az aggályaimat, és amúgy egy jó hangulatú ülőbuli kerekedett a koncertből a technikai gondok ellenére is (valami végig hangosan búgott a koncert alatt és az istennek sem tudtak rájönni, hogy mi). Talán idővel majd jobban összeáll a dolog, vagy ha nem, legfeljebb én majd otthon morgok a szobámban miközben az Esti Kornél tovább tolja a teltházas koncerteket.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

nyugat1: N*m g*nd*l*m,h*gy *z *gy l*nn*. S*kk*l *nk*bb *zt h*sz*m ,h*gy *...
Meglepetés – Vas megyében Celldömölkön drágultak legnagyobb mértékben az ingatlanok
elbandi: ny*ny*ny*. sz*b*d v*l*szt*s v*n. m*nd*nk* *ld*nth*t* h*gy m*t ...
Kormányinfó: jön a maszkviselés a tömegközlekedésben, az oltatlanok fizetés nélküli szabadságra küldhetők
Latyak: "... *z *nk*rm*nyz*t ny*lv*nt*rt*s*b*n h*ll* f*r*ntt*l sz*r*...
Horváth Zoltán az Agora Kulturális és Médiaközpont ügyvezetője
syracusa: * f*d*szb*n *z *gy*k *m*t h*ny*ng*r*g *t*lt*m, *z *z *ly*n t*k *...
14 millió forintból újítottak fel járdákat két szombathelyi városrészen
chris: *nk*bb v*nn* * b*t*rs*g*t *hh*z, h*gy *l*t*b*n *gysz*r f*lsz*l*l...
Ágh Péter becsöngethet önhöz is