NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Diáklányokkal készített erotikus, mosdatlan szájú videót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója

Egyetemista lányok, leendő rendőrtisztek kihívó ruhákban adják elő a Guy Ritchie-film egyik jelenetét. De miért, de miért?

Meglehetősen megkavarta a kedélyeket az az oktatóvideó, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán készült a tavaszi szemeszterben.

A jelenetben diáklányok, leendő rendőrtisztek meglehetősen merészen dekoltált ruhákban vulgáris szavak kíséretében követelik a vizsgatételsort, ám azt nem adja oda a szintén vulgárisan beszélő társuk.

Aki nem tudja, miről van szó, az csak ámul és bámul, aki viszont ismerős a filmes berkekben, az rájön, hogy Guy Ritchie egyik kultikus filmjének, a Blöffnek egyik jelenetéről van szó, csak éppen fordított nemi szereposztásban.

Így lehet, hogy a lányok punckiról, kis- és nagyajakról és „jó öreg kukiszag”-ról beszélnek.

A meglehetősen furcsa alkotásról az Átlátszó kiderítette, hogy az 2018 áprilisában készült a Kreatív bűnüldözők című versenyre, ahol a rendészettudományi hallgatók azt a feladatot kapták, hogy a Ponyvaregény vagy a Blöff című film egy-egy megadott jelenetét kreatív módon gondolják újra és készítsenek róla felvételt.

Ez kétségkívül megtörtént. Hogy mennyire szerencsés egy ilyen kisfilm, különösen a fiatal diáklányok szerepeltetése, az etika és egyéni ízlés kérdése.

Az Átlászó azonban azt is kiderítette, hogy a kisfilm egyik alkotója Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) egyik tanára, Angyal Miklós, aki korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy pécsi mélygarázsban meztelenül, hölgytársaságban találtak rá egy autó motorháztetején. Akkor, 2011-ben visszavonták a vezető rendőri megbízatását ugyan, de karrierje „házon belül” mégis elég gyorsan emelkedett.

A videó másik készítője egy meg nem nevezett rendőr-őrnagy volt, aki már nem dolgozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Ehhez minden bizonnyal köze van, hogy az illető néhány hónapja tudatmódosító szerek hatása alatt meztelenül sétált a Kopaszi-gáton.

Visszatérve a videóra: az Átlátszó kérdésére az egyetem közölte: „a hallgatók önként jelentkeztek a feladatra. Ahogy az eredeti filmben szereplő jelenet sem, úgy az általuk készített női verzió sem erotikus, és a nemi identitást sem sérti”, a rendezvény sikeres volt, „a megkérdezett hallgatók és résztvevők elmondása alapján egyik eleme sem keltett megbotránkozást”, ugyanakkor „a vitatható témaválasztás és a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az érintett vezetőket.”

FRissítés - Kirúgta az NKE a tanszékvezetőt, a botrányos videó miatt

Nem taníthat tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) Angyal Miklós megbízott tanszékvezető, akinek ügyében újra áttekintették a vizsgálat anyagát, amelyet az "egyetem szellemiségével összeegyeztethetetlen" videofilm miatt folytattak le - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: B*cs* d* *n n*m * m*szk h*szn*l*t*t k*rd*j*l*zt*m m*g, h*n*m *z ...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
kovacsg: *g*z*b*l B*sthy *s s*kb* k*r*l *s gy*kr*n m*gh*b*s*d*k. T*bbr* m...
Mi van a zöldítés mögött? - Leáldozóban a kőszegi szökőkutak ideje?
Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?