NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Erősen mérgező rovarölőt loptak - Óvakodj a Quickphos-tól!

Belélegezve halált is okozhat az az 52 kg Quickphos típusú rovarölő, amit november elején loptak el eddig ismeretlenek. A szakszerűtlen tárolással is életveszélynek teszi ki magát, aki ebből vásárol!

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Alosztálya nyomozást folytat lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben, aki a Bayk András kert egyik telephelyéről 2011. november 09-én a délutáni órákban eltulajdonított 52 kg rovarölő szert, mely erősen mérgező.

Emberre is veszélyes az ellopott rovarölő
fotó: VMRFK / nyugat.hu

A méreg: 30 cm magas, 15 cm-es széles 52 kg, 1 kg-os súlyú alumínium flakonokban van, melyen az alábbi felirat szerepel: QUICKPHOS rovarölő szer.

Az alumínium-foszfid hatóanyagú rovarölő szer emberre is rendkívül veszélyes, igen mérgező, belélegezve, lenyelve súlyos, akár halálos is lehet. A szakszerűtlen tárolás, kezelés súlyos egészségügyi panaszokat okozhat. A készítményt csak egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező személy használhatja.

Kérjük, hogy aki a mellékelt flakonok egyikét bárhol meglátja, esetleg vásárlásra kínálják neki, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi számán.


Bár a lopás még november elején történt, de a szer bárhol felbukkanhat az országban és feltehetőleg a bolti ár alatt kínálják eladásra cégeknek, vagy magánszemélyeknek. Az ilyen vásárlás mindig komoly kockázatot rejt, hiszen a vevő nem tudhatja, valóban azt rejtik-e a dobozok, mint amit feltüntetnek rajtuk, illetve az eladó nem hívja fel a figyelmet a veszélyekre sem. A szer felhasználói ilyenkor nem csak magukat teszik ki veszélynek, de azokat is, akik az általuk előállított terméket megvásárolják. Alapvető szabály, hogy permetszert, mérget kizárólag szakboltból célszerű beszerezni.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen