NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Másfél milliárdos fejlesztést tervez Vas megyében az E.ON

427 milliót költöttek Szombathelyre.

2016-ban is jelentős fejlesztéseket tervez az E.ON csoport Vas megyében és Szombathelyen is. Ezek egyrészt üzembiztonsági szempontból fontosak, hogy minél kevesebb szolgáltatásszünet legyen, másrészt a felmerülő igények maradéktalan kielégítése a fő cél.

Szombathelyen, Vas megyében és Zala megye északi részén villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket tartanak karban, cserélnek, illetve építenek ki 1,56 milliárd forint értékben. A vállalat szombathelyi üzemében 7524 kilométer hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 927 kilométer Szombathelyen működik.

fotó: giphy

Ahhoz, hogy ezeket a munkálatokat hatékonyan tudják elvégezni, szükség van az E.ON és a szombathelyi önkormányzat együttműködésére, így a városfejlesztési projektekkel együtt a közműhálózatok is megújulhatnak. Az energetikai cég pedig gondoskodik a környezet eredeti állapotának visszaállítására és mindig az elérhető legmodernebb technológiákat építik be a rendszerükbe – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy 427 millió forintot fordítanak Szombathelyre, 679 milliót az üzem többi településére és még 450 milliót karbantartásra és megelőzésre.

Első körben

A beruházások már el is kezdődtek, Szombathelyen a Kenderesi utcában van közvilágítási kábelcserét, ez 29 millió forintba kerül, a Szily János utcában pedig erőátviteli kábelcsere van folyamatban. A Városháza transzformátorát is lecserélik, ami a Szily János utcai beruházással együtt 30 millióba lesz.

A közvilágítási munkák mellett a fejlesztési és karbantartási munkák is fontosak a cég számára, ezekre elsősorban az ellátásbiztonságot szeretnék növelni. Ilyen például a Csepregen néhány éve átadott 120/20 alállomás, ahol újabb kitáplálási pontokat hoznak létre idén, több mint 60 millió forintért. Emellett a környezetbiztonságra is figyelve érintésvédelmet javító beruházásokat is végrehajt az E.ON.

Ami pedig változatlan marad, az az üzemszünettel járó beruházások előtti írásos értesítő, ezt továbbra is a munkálatok megkezdése előtt 15 nappal küldik ki az érintetteknek.

Beruházások Vas megyében

Szombathely mellett az üzem számos más pontján is zajlanak majd beruházások 2016-ban. Többek közt Kőszeg, Ábrahám dűlőben új transzformátor állomást építenek ki 10 millióért. Sárváron az Alkotmány utcában a hálózat rekonstrukcióját tervezik, ennek összköltsége meghaladja a 12,5 millió forintot. Szentgotthárd és Rönök közti 20 kV vezeték felújítása 29 millió forintot emészt fel. Celldömölkön pedig megnövekedett fogyasztói energia igények miatt van szükség egy 11 milliós fejlesztésre.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: B*cs* d* *n n*m * m*szk h*szn*l*t*t k*rd*j*l*zt*m m*g, h*n*m *z ...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
kovacsg: *g*z*b*l B*sthy *s s*kb* k*r*l *s gy*kr*n m*gh*b*s*d*k. T*bbr* m...
Mi van a zöldítés mögött? - Leáldozóban a kőszegi szökőkutak ideje?
Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?