NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Másfél milliárdos fejlesztést tervez Vas megyében az E.ON

427 milliót költöttek Szombathelyre.

2016-ban is jelentős fejlesztéseket tervez az E.ON csoport Vas megyében és Szombathelyen is. Ezek egyrészt üzembiztonsági szempontból fontosak, hogy minél kevesebb szolgáltatásszünet legyen, másrészt a felmerülő igények maradéktalan kielégítése a fő cél.

Szombathelyen, Vas megyében és Zala megye északi részén villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket tartanak karban, cserélnek, illetve építenek ki 1,56 milliárd forint értékben. A vállalat szombathelyi üzemében 7524 kilométer hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 927 kilométer Szombathelyen működik.

fotó: giphy

Ahhoz, hogy ezeket a munkálatokat hatékonyan tudják elvégezni, szükség van az E.ON és a szombathelyi önkormányzat együttműködésére, így a városfejlesztési projektekkel együtt a közműhálózatok is megújulhatnak. Az energetikai cég pedig gondoskodik a környezet eredeti állapotának visszaállítására és mindig az elérhető legmodernebb technológiákat építik be a rendszerükbe – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy 427 millió forintot fordítanak Szombathelyre, 679 milliót az üzem többi településére és még 450 milliót karbantartásra és megelőzésre.

Első körben

A beruházások már el is kezdődtek, Szombathelyen a Kenderesi utcában van közvilágítási kábelcserét, ez 29 millió forintba kerül, a Szily János utcában pedig erőátviteli kábelcsere van folyamatban. A Városháza transzformátorát is lecserélik, ami a Szily János utcai beruházással együtt 30 millióba lesz.

A közvilágítási munkák mellett a fejlesztési és karbantartási munkák is fontosak a cég számára, ezekre elsősorban az ellátásbiztonságot szeretnék növelni. Ilyen például a Csepregen néhány éve átadott 120/20 alállomás, ahol újabb kitáplálási pontokat hoznak létre idén, több mint 60 millió forintért. Emellett a környezetbiztonságra is figyelve érintésvédelmet javító beruházásokat is végrehajt az E.ON.

Ami pedig változatlan marad, az az üzemszünettel járó beruházások előtti írásos értesítő, ezt továbbra is a munkálatok megkezdése előtt 15 nappal küldik ki az érintetteknek.

Beruházások Vas megyében

Szombathely mellett az üzem számos más pontján is zajlanak majd beruházások 2016-ban. Többek közt Kőszeg, Ábrahám dűlőben új transzformátor állomást építenek ki 10 millióért. Sárváron az Alkotmány utcában a hálózat rekonstrukcióját tervezik, ennek összköltsége meghaladja a 12,5 millió forintot. Szentgotthárd és Rönök közti 20 kV vezeték felújítása 29 millió forintot emészt fel. Celldömölkön pedig megnövekedett fogyasztói energia igények miatt van szükség egy 11 milliós fejlesztésre.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: R*ssz*l t*d*d. N*m m*gy m*nd*n n*p v*g*g * v*r*s *tc**n *z *t*ll...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: *z m*gv*n, h*gy n*m *z *lm*lt 2-3 *vb*n p*szt*lt*k l* *z *t*k? M...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
hozzászóló1: M*st *s *z m*gy. * v*l*szt*s *t*n * p*r*mk*r*l*t* *SZ-v*z*r k*rz...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca