NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Elvitte a szél a légvárat, két gyerek sérült a balesetben

A bíróság most hirdetett ítéletet egy 2017-es Veszprém megyei ügyben.

A Zirci Járásbíróság 2019. február 6-án kihirdetett ítéletével bűnösnek mondta ki a vádlottakat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében, ezért elsőrendű vádlottat 6 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre, míg másod- és harmadrendű és vádlottakat 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a Veszprémi törvényszék.

Az ítélet jogerős.

A gyermekek sérülésével járó baleset a 2017. június 17-én megrendezett gyermeknapi rendezvényen történt.

Az elsőrendű vádlott három légvár felállítását és működtetését vállalta, de mivel elfoglalt volt, a másik két vádlottat bízta meg a légvárak felállításával és működtetésével. A légvárakat és az azok rögzítéséhez szükséges eszközöket rendelkezésre bocsátotta, azonban további részletes kioktatás nem történt.

A légvárak egyike egy két fős, hevederrel ellátott ugrálóvár volt, amelyet a gyártó hat rögzítőfüllel látott el, így azt hat ponton lehetett és kellett volna a talajhoz rögzíteni. A légvárat azonban vádlottak mindössze három helyen rögzítették a rendelkezésükre álló három vasrúddal és kötelekkel.

A légvár felállítását követően 14.30 óra körül az egyébként is szeles időben egy hirtelen jött erős széllökés a légvárat felkapta, azt a rögzítési pontoknál kiszakította, majd a légvár a levegőben kétszer is átpördült és a felállítási helyétől mintegy 10-20 méterre ért földet.

A légvárban ekkor két gyermekkorú sértett tartózkodott, akik a légvárban hevederrel voltak rögzítve, így abból nem estek ki, ugyanakkor a levegőben egymásnak ütődtek, a légvár kiinduló helyzetben való érkezésekor pedig a talajra estek.

Őket a helyszínre érkező mentő a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba szállította, mindketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kazi: L*h*t, h*gy * 3 *v t*v*d*s, d* h*gy * C*V*D-j*rv*ny k*zd*t* *t* ...
Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben
edmond: H*gy *llh*t *l* *ly*n h*lyz*t, h*gy *gy t*z*v*s gy*r*k f*l*gy*l*...
Eltűnt egy kislány a Balatonban
demokratikus_gumilovedek: F*p*d*s D*mszky-*t*nz*t. N*ll* t*rt*l*m. T*m*ny *mp*rt*lt b*llsh...
Egy vidéki fiú Budapesten – interjú Karácsony Gergellyel
angelica: N*k*m n*m k*ll *lm*nn*m *hh*z P*rp*c*g, h*gy m*lysz*g*nys*g*t l*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
joska01: S*k*dsz*r b*z*ny*t*d *st*b*s*g*d*t,t*d*tl*ns*g*d*t,t*j*k*z*tl*ns...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik