NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Előrébb kellene venni a kereskedelmi dolgozókat az oltási rangsorban

A szakszervezet szerint a negyedik helyre kellene kerülniük.

A kereskedelmi dolgozók vírusfertőzésnek való napi kitettsége majdnem megközelíti az egészségügyi dolgozók veszélyeztetettségét, ezért a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke arra kéri a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy vegyék fontolóra a kiskereskedelemben dolgozók besorolását, akik jelenleg a hét, meghatározott társadalmi csoportból a hatodikban kerülhetnek sorra az oltási programban – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét Bubenkó Csaba.

A KDFSZ elnöke kiemelte, hogy a lakosság leginkább a boltok világában tapasztalja, hogy a járvány miatt megváltoztak a mindennapok. Példának hozta, hogy az este nyolc órakor kezdődő kijárási korlátozáshoz igazodik a záróra este hét órakor.

De a maszkviselés, az idősek idősávja, a távolságtartás, a higiéniai intézkedések vagy a szigorú ellenőrzések kötelezettsége mind alátámasztják, hogy az áruházak alapvetően potenciális járványügyi gócpontok – fogalmazott az elnök. Az érdekképviselet azt tartaná biztonságosabbnak, ha a kiskereskedelem kiszolgálói a leginkább veszélyeztetett csoportok után a jelenleg tervezettnél hamarabb kerülhetnének sorra.

Ez azt jelenti, hogy a besorolás szerint negyedikként, egy időben kellene beoltani a kereskedelmi dolgozókat azokkal, akik a rendvédelmi szerveknél állnak alkalmazásban, és a munkájuk szerint közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal. - szemlézi az Index .

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Feltothi: Sz*r*nt*m t*l*p*ts*nk sz*m*t*g*t*t * l*k*s*db*! T* t*l k*rl*t*l...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"
Feltothi: * c*g*k *tv*l*g*t*s* *t*n s*rt k*r*th*tn*n*k * p*lg*rm*st*r* h*v...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
TörökZo: H*b*zt*k *tt s*k*n, *gy *rz*m. H*b*zt*k *z *d*s*k *s h*b*zt*k * ...
„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál
busman: M*jd j*l*zd, h* t*lj*tsz *z *d**t*z*s*n......
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
TörökZo: B*z*m b*nn* (*s f*lt*t*l*z*m, h*gy *n *s), R*zs*k*, h*gy *gy*tt ...
Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás