NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Hihetetlen, de elő a rövidnadrággal, jön a jó idő!

Ugyan még nem úgy tűnik, de a jövő héten strandpapucsra válthatjuk a gumicsizmát, mondta el lapunknak Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője.

További eső még várható, de már gyengülő félben van Yvette, a ciklon. Éjfélig még lehullhat 5-10 milliméter, de szerencsére a szél már nem fogja elérni a tegnapi mértéket. Azért 70-80 kilométerórás lökések még előfordulhatnak. Egyébként a legerősebb széllökések Szombathelyen tegnap este és éjszaka voltak: meghaladták a 90 kilométer per órás sebességet.

Holnap délelőtt még számíthatunk záporesőre, kisebb széllökésekre, de a ciklon egyre többet veszít erejéből. Vasárnap már kellemes, tavaszi időre számíthatunk, és talán hihetetlenül hangzik, de a jövő héten már akár 25 fok is lehet. Viszont május 25. és 30. között újfent csapadékos időre számíthatunk.

Hosszú nadrágunkat rövidre válthatjuk a jövő héten!
fotó: Garai Antal Atom

Egy átlagos májusi hónapban 68-80 milliméter esik, ezt már most meghaladtuk, bár ezt a mennyiséget évek óta nem értük el Szombathelyen. A májusi eső aranyat ér – ez a mondás arra utal, hogy az általában szárazabb nyár előtt ilyenkor töltődik fel a talaj nedvességgel. Hát emiatt most nem kell aggódni.

Yvette nevét egyébként valószínűleg a május 6-ai Ivett névnapról kaphatta. A ciklon maga nem akkor kezdődött, viszont az volt az első csapadékos nap. Az előző két ciklon (amik szintén csapadékosak voltak, bár abból mi kimaradtunk) Zsófia és Angéla szintén azokról a névnapoktól kapták a nevüket, amikor a legerősebbek voltak.

Holnaptól már akár 15-16 fok is lehet, és a felmelegedés folytatódik a hétvégéig. A jövő héten már igazi miniszoknyás-szandálos jó időre számíthatunk. Lesznek olyanok, akiket ez a hirtelen felmelegedés megvisel majd, de remélhetőleg a napsütés mindenkit kárpótol.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *kk*r l*nn* *g*z*d, h* *gy*bk*nt (*rb*n t*rv*ny*l*g) b*zt*s*tv* ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : * k*v*t*l*k *gy*k*, h*gy *gy*t*rt*k. V*l*b*n, n*m v*l*tl*n*l r*...
Zacher továbbra is hordja a maszkot
miki1950 : S**tn*k *n, h* n*m l*nn* r*g*sztr*c**h*z k*tv*. *gy s*jn* t*rgyt...
Sietni kell az oltásokkal: augusztusra végigfertőzi Európát a delta mutáns
miki1950 : M*nd*gy k* v*tt* m*g, l*ny*g, h*gy *j*ts* f*l m**l*bb *s m*k*dt*...
Az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót
miki1950 : M*jdn*m s*k*r*lt v*g*gn*zn*m * k*zv*t*t*st, *s * l*t*tt*k *l*pj*...
Új cég buszai járnak majd Szombathelyen, összevonták az Agorát és a Médiaközpontot, mehet a stadion államosítása