NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Elmarad hat korcsoportos hoki-világbajnokság és a női röplabda BL-címvédő negyeddöntője is a koronavírus miatt

Egyelőre nem tudni, hogy mikor pótolják a most elmaradó találkozókat.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a márciusra tervezett utánpótlás-világbajnokságok közül hat tornát is törölt a koronavírus terjedése miatt.

Az IIHF honlapjának hétfői beszámolója szerint az U18-as korosztályban a fiúknál a divízió II/A és B tallinni és szófiai, valamint a divízió III/A és B isztambuli és luxemburgi tornáját vette a ki a versenynaptárból.

Ugyanebben a korcsoportban a lányoknál a divízió I/B lengyelországi és a divízió II/A spanyolországi világbajnokságát törölték.

A magyar csapatok nem érdekeltek ezeken a tornákon, ugyanakkor az U18-as fiúválogatott áprilisban a divízió I/B-ben az olaszországi Asiagóban lépne jégre, és annak a versenynek is kérdéses a sorsa.

Emellett négy nemzetközi kupamérkőzést, közte a női röplabda Bajnokok Ligájában címvédő Novara találkozóját is elhalasztotta az európai szövetség (CEV) a koronavírus terjedése miatt.

A CEV közlése szerint mind a négy párharcban észak-olaszországi együttesek érintettek: a Novara a török Fenerbahcéhoz utazott volna Isztambulba, míg a Savino Del Bene Scandicci az ugyancsak török Eczacibasit látta volna vendégül.

A másik két halasztott mérkőzés közül az egyikben a Dinamo Kazany a női CEV Kupában címvédő Busto Arsizióhoz látogatott volna a negyeddöntő visszavágójára (a párharc első mérkőzését két hete az oroszok nyerték 3-0-ra), míg a férfi CEV Kupában a legjobb nyolc között az első találkozón 3-0-ra nyertes Modena a francia Ajacciót fogadta volna.

Megrendezik ugyanakkor szerdán a női BL-ben a Stuttgart-Conegliano összecsapást, illetve a férfiaknál is az eredeti kiírásnak megfelelően pályára léphet a Civitanova, a Modena és a Trentino is.

A férfi Challenge Kupában a Milano mindkét mérkőzését idegenben vívja az észt Saaremaa ellen. A CEV arról egyelőre nem adott ki tájékoztatást, mikor pótolják a most elmaradó találkozókat. A BL-párharcok visszavágóit az eredeti tervek szerint jövő héten játszanák a csapatok.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét