NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A FORDULAT: lesöpörte a porondról a Fideszt a szombathelyi ellenzék

Szombathely polgármesterének alig van hangja, rekedt, elfogyott körülötte a levegő. Csörték, csűrcsavarok és szócsaták után történelmi pillanat következett: ÁTVETTE AZ ELLENZÉK AZ IRÁNYÍTÁST.

Abban mindannyian egyetértünk, hogy az idei év, és a 2014-2019 közti választási ciklus legizgalmasabb közgyűlése zajlik épp Szombathelyen. Az előzményekről csak annyit, hogy Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) a februári közgyűlés első napirendi pontként vissza akarta hívni Molnár Miklós alpolgármestert. Időközben azonban ősszel ifjabb László Győző (Éljen Szombathely!) időközi választási sikerével elfogyott Szombathelyen a Fidesz közgyűlési többsége. A városvezetés közben nekitámadt a gazdasági ügyekért eddig felelős Molnár Miklós alpolgármesternek. Molnár egyébként tegnap borított sok mindent az asztalra.

Februári közgyűlés
fotó: Nyugat.hu

Az izgalom itt a szombathelyi közgyűlési teremben már kilenc óra előtt is szinte tapintható volt, pár ellenzéki képviselőt előzetesen is kifaggattunk arról, mire lehet számítani, egyértelműen egységes fellépésre, és hatalomátvételre készültek. Közben a gyűlést levezető Puskás Tivadar polgármesternek alig volt hangja, rekedten indította a közgyűlést, hihetetlen nyomás lehetett rajta.

Csörték és szócsaták után történelmi pillanat következett: GYAKORLATILAG ÁTVETTE AZ ELLENZÉK AZ IRÁNYÍTÁST.

Lesöpörve a fideszes napirendi pontokat, gyakorlatilag a szombathelyi ellenzék és az Éljen Szombathely! akarata érvényesül. Az ő napirendi pontjaikat muszáj elfogadnia sorra Puskás Tivadarnak. Hiába kiabálja be Lendvai Ferenc Fidesz frakcióvezető a kötelező választ, az igent vagy nemet, nem az ő akartuk érvényesül.

Azonban Puskás Tivadarnak nem kötelező elfogadnia, ő az új napirendi pontok ellen szavazott. De a többség most kétségtelenül a Fideszen kívül van.

Puskás Tivadar újabb szünetet rendelt el – közben Nemény Andrást arra kértük, röviden értékelje a helyzetet

Élő közgyűlési közvetítésünket itt olvashatják tovább...

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat