NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Elképesztő árak a Balatonnál: csak a szállás közel félmillióba kerül most egy hétre

De Horvátország még ennél is drágább.

A Balatonon közel félmillió forintot kell fizetnie egy 4 fős családnak, szállodában egy hétre, és ebben még nincs benne a két főétkezés a strandbelépő és a költőpénz - számolt be az ATV Híradó .

A televíziónak nyilatkozó utazási szakértő szerint a Balatonon már alig lehet szabad szállást találni: „A szállások mind foglaltak már. Magas árban van, és én azt tudom mondani, hogy egy 4 csillagos félpanziós ellátással itt is 500 ezer forintot biztos, hogy ki kell fizetni egy négytagú család esetében egy hétnél.”

Egy lellei szállodának az ügyvezetője is úgy nyilatkozott, hogy a klasszikus főszezonban náluk 30 ezertől 90 ezer forintig vannak kétágyas szobák, és ebben a reggeli és a wellness-használat van benne. Mint szavaiból kiderült, most júliusban robbant be igazán a szezon.

De a legnépszerűbb szálláskereső oldal adatai alapján is az jött ki, hogy Siófokon 462 ezer forintot kell fizetni egy három csillagos szállodában egy 4 fős családnak, két 12 év alatti gyerekkel, reggelivel egy szobáért egy hétre. Ezzel szemben Fiumében átlagosan 512 ezer forintba kerül egy hét.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés