NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Elismerést kapott a főtörzszászlós, aki segített eloltani a Vérellátónál lángoló autókat

Magabiztosan lépett fel a civilben lévő, élő videónkban is megszólaló rendőr és több közelben tartózkodóval együtt legalább négy autót mentettek meg attól, hogy teljesen kiégjenek. Pintér Endre főkapitányi elismerést vehetett át.

Szolgálaton kívül nyújtott segítséget a tűz továbbterjedésének megakadályozásában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Pintér Endre rendőr főtörzszászlós 2019. június 3.-án, amikor a szombathelyi Vérellátó parkolójában kigyulladt autók oltásában segédkezett. Főkapitányi elismerésben részesült.

A 112Press élőben jelentkezett be a helyszínről 2019. július 3-án, amikor több autó lángolt egy szombathelyi parkolóban. A járművek eloltása után, az élő adás közepe felé vettük észre azt a férfit, aki odaérkezésünkkor még maga is az egyik autót oltotta. Megkérdeztük tőle, hajlandó-e élő adásban beszélni az esetről, ő pedig elmondta, mit látott és mit tett azokkal együtt, akik hajlandóak voltak segíteni. Videónkban 11:17-nél kezdődik az említett rész.

Még az élő adás alatt sok gratuláló üzenetet kapott a férfi, volt, aki azt írta, hogy

több Pintér Endrére lenne szükség

. Második, már szerkesztett videónkban egy detonáció előtt is látható a férfi, amint éppen vizet zúdít a tűzből kitolt járműre, még a tűzoltók kiérkezése előtt.

Azt nagyon sok káreset helyszínén tapasztaljuk, hogy hiába vannak sokan például egy súlyos balesetnél, vagy tűznél, a rendkívüli eset szinte lebénítja a közelben tartózkodókat, vagy úgy gondolják, hogy inkább nem tesznek semmit, abból nem lehet baj. Pintér Endre azonban magabiztosan mondta meg az embereknek, mit csináljanak, mit hozzanak és az összefogásnak köszönhetően egy autót sikerült megmenteniük a kiégéstől, illetve azzal, hogy kitolták a sorból sikerült megakadályozni, hogy a lángok a többi autóra is átterjedjenek, ezzel további három járművet is megmentettek.

fotó: TM

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Pintér Endre c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya Vasúti Alosztályának munkatársa szabadidejében 2019. július 3-án autójával közlekedett Szombathelyen, a Dr. Pető Ernő utcában. Ott azt észlelte, hogy az út mellett lévő parkolóban több személygépkocsi ég, füstöl. Azonnal értesítette a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fő- és Műveletirányítási Ügyeletét. Ezt követően több járókelő segítségével kitoltak a parkolóból egy gépjárművet, ezzel megakadályozva a tűz továbbterjedését, majd megkezdték a tűz oltását a katasztrófavédelmi szakemberek kiérkezéséig.

fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Pintér Endre c. r. főtörzszászlós kiemelkedő és példaértékű tevékenysége, szolgálaton kívül tanúsított, hivatástudatát bizonyító magatartása elismeréseként dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette, amelyet 2019. július 8-án ünnepélyes keretek között vehetett át Dedics Zoltán r. ezredestől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesétől.

Megérdemelt elismerések

Az elmúlt években több olyan beszámolónk született a 112Pressen, ami után a bemutatott szituációkban látott beosztottak parancsnokai elismerték munkatársuk helytállását. Az egyik ilyen eset a mai napig számos helyről visszaköszön és egy rendkívül higgadt rendőr erőfeszítését mutatta be egy baleset okozójával kapcsolatban, aki nem akarta megérteni, hogy miért kellett volna elsőbbséget adnia azután, hogy ő megállt a STOP-táblánál. Az esetről megjelent videó azóta több autóvezető-iskolában lett tananyag, a rendőr pedig elismerésben részesült.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: V*j*n m*ly*k m*gsz*nt*t*tt, v*gy *rv*sh**ny m**tt n*m 100%-*n m*...
20 darab új Volkswagen mentőautó érkezett az OMSZ-hez
StarMan: N*k*nk n*m d*kt*l Br*ssz*l! T*ss*k, * k*rm*ny *r*dm*ny*s! * r*h*...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
StarMan: H*jr*v*d*t*, n*m h*jm*r*szt*. K*sztr*ln* * b*t*g p*r*szt*t, *szt...
Rátámadtak egy futó lányra Sopronban
miki1950 : +1! ...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik
StarMan: N*gy*d*k h*ll*m l*sz, h* l*sz, h* n*m. H* *s* l*sz, n*m l*sz. H*...
Úgy tűnik, megállt az emelkedés: 26 új fertőzött, egy halott