NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Elhunyt Vasvár ismert állatorvosa

Dr. Dienes Sándor nyugdíjas éveiben is aktívan gyógyított.

Vasvár hivatalos oldalán számoltak be a tragikus hírről, miszerint elhunyt dr. Dienes Sándor, a város köztiszteletben álló és nyugdíjas éveiben is aktív állatorvosa.

Mint írják, egész életét az önzetlen segítségnyújtás, az állatok egészségének megőrzése, gyógyítása határozta meg. A város lakói bármikor fordulhattak hozzá segítségért, a nap bármely szakában segített a beteg állatokon, sokszor még családi életét, a közös programokat is háttérbe szorította.

„Nagy szakértelmével, tudásával önzetlenül, nagyon sokszor ellenszolgáltatás nélkül segítette az állatok gyógyulását. Szerető családja, imádott unokái biztos hátteret nyújtottak állatorvosi tevékenységéhez. Elhivatott szakmai munkássága, családszeretete követendő példa lehet minden vasvárinak” – áll a bejegyzésben.

fotó: Facebook/Vasvár Város

Így emlékezik róla Vasvár:

1935-ben született Körmenden. 1965-os árvíz után a család Vasvárra költözött, ahol élete végéig élt és dolgozott. Járási -, majd Körzeti Főállatorvos, azt követően a helyi Termelőszövetkezet üzemi állatorvosa 1995-ös nyugdíjazásáig.

Ezután magán állatorvosként tevékenykedett. Családi házában lévő rendelőjében állatorvosi műtőt is kialakított, ahol teljeskörűen tudta helyben ellátni a hozzá vitt beteg állatokat. Gyógyító munkája mellett mindig aktív közéleti szerepet is vállalt.

1964-től járási tanácstag, a járási mezőgazdasági állandó bizottság titkáraként járta a vidék településeit. A Mezőgazdaság Kiváló Dolgozója kitüntetést kapott 1966-ban. 1972-től 1976-ig a Vasvári Nagyközségi Tanács tagja.

1978-ban a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium kiváló munkáért kitüntetésben részesítette, míg 1988-ban a Kiváló Termelőszövetkezeti Munkáért kitüntetést vehette át. 1990-ben, az első szabadon választott vasvári képviselő-testületben, V. Németh Zsolt polgármester mellett az alpolgármesteri tisztséget töltött be.

1991-ben egész évi alpolgármesteri tiszteletdíjának felajánlásával kezdeményezője és alapítója volt a Vasvári Gyermekekért Alapítványnak. 1992 után két éven keresztül, szeretett városa javára tiszteletdíjáról lemondva, társadalmi megbízatásban látta el a helyettes városvezetői tisztét 1994-ig.

A Vasvári Vadásztársaság Intéző Bizottságának aktív tagja – titkári, gazdasági vezetői, fegyelmi bizottság elnöki tisztséget is ellátott szintén 1994-ig. 1996-tól a Vasvári Mezőgazdasági Szövetkezet Igazgatóságának tagja.

Személyében nemcsak Vasvár, hanem a térség településeinek lakói is egy végtelenül segítőkész, megbízható, lelkiismeretes, nagy tudású szakembert tisztelhettek. Csendes, szerény megjelenése összhangban volt végtelen jólelkűségével, szakmai alázatával. Lokálpatrióta szemléleténél fogva mindig is felkarolta a helyi kezdeményezéseket, támogatta, figyelemmel kísérte a város közéletét, a különböző civil szervezetek tevékenységét.

Vasvár Város Képviselő-testülete 2002-ben az állatorvoslás területén kifejtett több évtizedes, lelkiismeretes, fáradhatatlan munkája, szorgalma, példamutató magatartása, közéleti tevékenysége elismeréseként „Vasvár Városért” érdeméremmel tüntette ki.

2013-ban a Magyar Ezüst Érdemérmet vehette át „a vidéken, különösen Vasváron és környékén élők életminőségének javítása érdekében hosszú időn át kifejtett közösségi munkájáért, odaadással végzett gyógyító állatorvosi munkájáért”.

„Vas Megye Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata” elismerésben részesült 1999-ben és 2020-ban.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

realista: * l*ny*g,h*gy * sp*c**l*s*n k*pz*tt z*ld*gy* f*t*n*cs*s *s * k*r...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
hozzászóló1: S*t*ry K*r*ly j*l l*tj*, *z * v*r*sv*z*t*s cs*k * p*nzt k*lt*. ...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
polgartars: "* r*g* st*d**nt *s k*ll*tt *t*m*lt*tn* *s *z *j*t *s k*ll,d...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
realista: * l*ny*g,h*gy * k*rm*nyb*zt*s *r*t * s*b*ss*gk*rlzt*z*s,cs*kk*nt...
Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér
kovacs_ugynok: B*r*ms*g. *sz*b*n s*ncs k*l*n j*g*k*t b*zt*s*t*n*, cs*k s*k*t*l ...
Orbán: „Ma az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait”