NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Elhunyt Pekovics József, nyugalmazott szombathelyi tűzoltó

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1983-ban a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült, míg kiváló társadalmi munkájáért ezüst fokozatot érdemelt ki a Megyei Tanácstól.

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, Szombathely Város Tűzoltó-parancsnokságának egykori beosztott tűzoltója 2021. április 10-én, életének 71. évében elhunyt. A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1974. április 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokságon, mint beosztott tűzoltó - tudatta pénteken a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1983-ban a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült, míg kiváló társadalmi munkájáért ezüst fokozatot érdemelt ki a Megyei Tanácstól. 1984-ben 10 év után, 1989-ben 15 év után kapott Szolgálati Érdemérmet - írják.

Pekovics József
fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására későbbi időpontban kerül sor.

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: * 7. p*ntr* r**g*ln*k: *n n*m f*z*t*m *z*k*t. M*n*szt*r*ln*ks*g*...
2022-ben sem adja vissza a településeknek a kormány a gépjárműadó-bevételeit
joska01: N*gy*n j* l*sz! K*sz*nj*k,n*gy sz*ks*g v*lt m*r r*!...
Május végére elkészül az M8-as Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakasza
busman: Ksh sz*r*nt 2016-b*n *s k*sz*lt * k*v*d. *rd*kl*dn*k: m*rr* j*rt...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: ...m**l*tt *nb*r*sk*d*s l*sz *tt! ...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: *lm*h*tn*l m*r * j* b*d*s p..cs*b*!...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat