NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Elfogyott a buliban az alkohol, kézfertőtlenítőt kezdtek inni, heten meghaltak

Jakutföldön történt mindez.

Hét ember meghalt, miután 69%-os metanoltartalmú kézfertőtlenítőt ittak egy oroszországi buliban, ahol elfogyott a pia, írja a Metro nyomán a 24.hu . Összesen kilencen ittak az antiszeptikus kézfertőtlenítőből, a hét halálos áldozat mellett két ember az intenzívre került, ők kómában vannak.

Az eset a jakutföldi Tomtor nevű faluban történt csütörtökön. Az első három áldozat egy negyvenegy éves nő, valamint egy huszonhét és egy ötvenkilenc éves férfi volt. A maradék hat embert mentőhelikopterrel szállították Jakutszkba, közülük pénteken még három férfi meghalt, egy huszonnyolc, egy harminckét és egy hatvankilenc éves, szombaton pedig még valaki meghalt közülük.

Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el. Amióta a koronavírus-járvány miatt sok háztartásban alapkellék lett az alkoholos kézfertőtlenítő, több hasonló eset történt, nemrég az Egyesült államokban három ember meghalt, egy pedig megvakult, miután ilyet ivott.

Az amerikai esetek kapcsán az egészségügyi hatóságok hangsúlyozták, hogy ha valaki metanoltartalmú kézfertőtlenítőt ivott, az forduljon mielőbb orvoshoz, az ilyen mérgezésre ugyanis van ellenszer, csak időben kell orvoshoz menni.

Az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet, az FDA azóta hatvanhét terméket hívott vissza a piacról, és felhívták a fogyasztók figyelmét, hogy ellenőrizzék, nincs-e metanol azokban a termékekben, amiket használnak, ha pedig van, adják le a veszélyeshulladék-gyűjtőkben, és semmiképp ne húzzák le a vécén.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen