NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Elfogadta a hálapénzt egy nővér, nyomozás indult ellene

Január óta aktívan tevékenykedik a hálapénz-kommandó.

Egy fővárosi kórház főápolója pénzt vett át hozzátartozóktól egy idős nő egyhavi – a beteg számára egyébként ingyenes – kezeléséért. 

A hálapénz adása és elfogadása január óta számít bűncselekménynek. A Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül a hálapénzzel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítására egy 50 fős egység alakult meg. Feladatuk márciusig a tájékoztatás volt, mostantól már aktívan dolgozik a hálapénz-kommandó.

A hálapénz elleni küzdelem másfél éve, a Magyar Orvosi Kamara új elnökének, Kincses Gyulának a megválasztásával kapott lendületet. A kamara rövid időn belül megegyezett a kormánnyal az átfogó és érdemi egészségügyi béremelésről, ezzel párhuzamosan arról is döntöttek, hogy a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből.

Egy ilyen akciókeretében bukott le a 45 éves főnővér. A budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, de a nő nem tett vallomást – írja a 168ora.hu .

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés