NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

What you see is what you get, eladták a Szigetet

Egy amerikai befektetőcég, a Providence Equity Partners lett a Sziget Kulturális Szervezőiroda többségi tulajdonosa.
fotó: sziget.hu

Emelje fel a kezét, aki nem jósolta meg, hogy a külföldi háttérhatalomtőkések egyszer erre is ráteszik a kezüket, a mi jó öreg diákszigetünkre!!!!!

A kötelező ironizálást félretéve, Magyarország és a közép-kelet-európai régió legnagyszabásúbb fesztiválja azt közölte pénteken, hogy az egyik vezető globális tőkealap, a Providence Equity Partners "bár többségi tulajdont szerez, az eddigi tulajdonosok a jelentős tőkehányadot és a menedzsmentjogokat is megtartják, illetve a jelenlegi csapat látja el továbbra is a portfólióban található fesztiválok, a Sziget fesztivál, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését."

A vételárat jótékony homály fedi

Gerendai Károly szerint rengeteg megkeresést kaptak az elmúlt években befektetőktől, de ez az ajánlat volt a legrokonszenvesebb (azt nem tudjuk, összegben ez mit jelent). Szerinte a Providence segítségével elkezdhetnek egy sor olyan ambiciózus projektet, amit már egy ideje tervezgettek.

A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel: Takács Gábor változatlanul a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják. A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford, a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.

A Providence globális tőkealap egyébként 47 milliárd dolláros befektetést kezel a klasszikus tőkebefektetéstől a hitelezésig. 1989-es alapítása óta több mint 150 vállalatnál hajtott végre befektetéseket, és a média, a kommunikáció, az oktatás, valamint az IT iparágak egyik vezető tőkealapja. Központja Providence-ben, Rhode Islanden található, de vannak irodái New Yorkban, Londonban, Hongkongban és Újdelhiben is.

Robog a szekér

A Szigetnek szerencsére eddig sem ment rosszul: ahogy az Index írja, a 2015-ös évükről szóló beszámoló szerint a több mint félmilliárd forint nyereséget ért el, közvetlen tulajdonosok pedig ebből 470 millió forint osztalékot fel is vettek.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik