NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Fergeteges bulit csapott Doma Bence, az IDEGEN és a Grabovski Szombathelyen

És ezzel visszatérnek a keddi bulik az egyetemi klubba, bár kicsit más köntösben. Vajon fellendül végre az egyetemi élet Szombathelyen?

Február 18-án kedden este valami új vette kezdetét az ELTE Savaria Egyetemi Központ B-Clubjában. Bár az egykor A-Club nevet viselő helyen régen nem csak szerdán tartottak egyetemi bulikat, hanem kedden is, idővel lemorzsolódott a hallgatósereg és a bulikedv is megcsappant, így végül csak a szerdai megborulás maradt.

Most viszont az f21.hu közreműködésével egy teljesen új stílussal és atmoszférával próbálják visszahódítani a hallgatókat – és egyébként a várost is. A terv az, hogy havonta egy kedd este mindenféle kulturális és művészeti eseményeknek, alternatív koncerteknek, beszélgetéseknek és vitáknak ad majd otthont az egyetemi klub.

Még több képért kattints!
fotó: Kiss Bence

Egy alter koncerttel startolt el a sorozat, mi több, rögtön hárommal is. A 7 órai kapunyitáskor még eléggé szellős volt az egyetemi klub, a ruhatáras és jegyárus hölgy kissé unottan várta, hogy beszállingózzanak az emberek és a pultban állók is ugyanebben a helyzetben voltak. A színpadnál még bőszen készültek a kezdésre, gyors hangpróba, beállás és kezdődhet a móka. A tömeg viszont sajnos még mindig sehol.

fotó: Kiss Bence

Elsőként, helyi színekben Doma Bence lépett színpadra egy szál gitárral és elkezdtek a tánctér felé potyadozni a kíváncsi fülek. Felcsendült a Niagara, a Medvecsapda, a Matild és még sok más is, sőt, Bence két jó barátja, László Máté és Kiss Tamás is beszállt a buliba egy-egy szám erejéig, aztán Petőfi Sándorral és egy ráadás feldolgozással zárult a sor.

fotó: Kiss Bence

Bence nyitánya aztán végre meghozta az emberek kedvét, egyre többen gyűltek a színpad köré, volt tánc is, bár a máshol valószínűleg jól megszokott egyetemista tömeg és heringparti még így is elmaradt – az este hátralevő részében is.

fotó: Kiss Bence

Aztán jött az egyik budapesti banda, a Grabovski, akiket a Nyolc Ág Művésztábor miatt szoros szálak fűznek Vas megyéhez. Mint azt a koncert alatt is hangoztatták, több daluk is a kámi táborban született meg, és nem győzték hangsúlyozni, mennyire örülnek annak, hogy ennyi ismerős arc is felbukkant a közönség kesze-kusza soraiban.

Bár a srácok telt házas koncertekhez vannak szokva a fővárosban, a csekély szombathelyi közönségnek is óriási bulit adtak. Többen táncra is perdültek, na meg persze a jó pogózás sem maradhatott el.

fotó: Kiss Bence

A sort pedig a szintén budapesti IDEGEN fellépése zárta. A srácok lassabb számokkal kezdték, aztán jöhetett a megőrülés. Nem sokan maradtak ülve, megtöltötték a táncteret a táncoslábú fiatalok és természetesen ment tovább a pogózás is.

Még több képért kattints!
fotó: Kiss Bence

Végül pedig egy kis retrobulival zárult az este, a szívósabbak együtt tombolhattak néhány fellépővel a valaha volt legnagyobb magyar és külföldi slágerekre.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: *r*lj*t*k m*r *l v*l*m*t k*dv*s ny*g*t.h*! M*gj*l*nt *gy *ny*...
Lehet, hogy a magyar vakcinaútlevéllel lőttek a külföldi nyaralásnak
szemtanú: M*g j* h*gy *z*k * b*rb*r*k n*m *z *t*mj*k*t pr*b*lt*k k* r*jt*n...
Szombathely gyásznapja – ma 76 éve bombázták le a várost
Paulus_Maior: "N*m * n*pp*rtb*l l*p*tt k*, h*n*m *z *PP p*rl*m*nt* fr*kc**...
Véget ért a kint is vagyok, bent is vagyok szappanopera, Orbán Viktor és az Európai Néppárt is megkönnyebbült
810509: 1941-b*n *z*nt*nk h*d*t *z *s*-n*k , n*m 1944-b*n....
Szombathely gyásznapja – ma 76 éve bombázták le a várost
Szup: B*zt*s*n "m*ggy*zt*k"....
Zacher Gábornak változott a véleménye a vakcinákról