NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Fergeteges bulit csapott Doma Bence, az IDEGEN és a Grabovski Szombathelyen

És ezzel visszatérnek a keddi bulik az egyetemi klubba, bár kicsit más köntösben. Vajon fellendül végre az egyetemi élet Szombathelyen?

Február 18-án kedden este valami új vette kezdetét az ELTE Savaria Egyetemi Központ B-Clubjában. Bár az egykor A-Club nevet viselő helyen régen nem csak szerdán tartottak egyetemi bulikat, hanem kedden is, idővel lemorzsolódott a hallgatósereg és a bulikedv is megcsappant, így végül csak a szerdai megborulás maradt.

Most viszont az f21.hu közreműködésével egy teljesen új stílussal és atmoszférával próbálják visszahódítani a hallgatókat – és egyébként a várost is. A terv az, hogy havonta egy kedd este mindenféle kulturális és művészeti eseményeknek, alternatív koncerteknek, beszélgetéseknek és vitáknak ad majd otthont az egyetemi klub.

Még több képért kattints!
fotó: Kiss Bence

Egy alter koncerttel startolt el a sorozat, mi több, rögtön hárommal is. A 7 órai kapunyitáskor még eléggé szellős volt az egyetemi klub, a ruhatáras és jegyárus hölgy kissé unottan várta, hogy beszállingózzanak az emberek és a pultban állók is ugyanebben a helyzetben voltak. A színpadnál még bőszen készültek a kezdésre, gyors hangpróba, beállás és kezdődhet a móka. A tömeg viszont sajnos még mindig sehol.

fotó: Kiss Bence

Elsőként, helyi színekben Doma Bence lépett színpadra egy szál gitárral és elkezdtek a tánctér felé potyadozni a kíváncsi fülek. Felcsendült a Niagara, a Medvecsapda, a Matild és még sok más is, sőt, Bence két jó barátja, László Máté és Kiss Tamás is beszállt a buliba egy-egy szám erejéig, aztán Petőfi Sándorral és egy ráadás feldolgozással zárult a sor.

fotó: Kiss Bence

Bence nyitánya aztán végre meghozta az emberek kedvét, egyre többen gyűltek a színpad köré, volt tánc is, bár a máshol valószínűleg jól megszokott egyetemista tömeg és heringparti még így is elmaradt – az este hátralevő részében is.

fotó: Kiss Bence

Aztán jött az egyik budapesti banda, a Grabovski, akiket a Nyolc Ág Művésztábor miatt szoros szálak fűznek Vas megyéhez. Mint azt a koncert alatt is hangoztatták, több daluk is a kámi táborban született meg, és nem győzték hangsúlyozni, mennyire örülnek annak, hogy ennyi ismerős arc is felbukkant a közönség kesze-kusza soraiban.

Bár a srácok telt házas koncertekhez vannak szokva a fővárosban, a csekély szombathelyi közönségnek is óriási bulit adtak. Többen táncra is perdültek, na meg persze a jó pogózás sem maradhatott el.

fotó: Kiss Bence

A sort pedig a szintén budapesti IDEGEN fellépése zárta. A srácok lassabb számokkal kezdték, aztán jöhetett a megőrülés. Nem sokan maradtak ülve, megtöltötték a táncteret a táncoslábú fiatalok és természetesen ment tovább a pogózás is.

Még több képért kattints!
fotó: Kiss Bence

Végül pedig egy kis retrobulival zárult az este, a szívósabbak együtt tombolhattak néhány fellépővel a valaha volt legnagyobb magyar és külföldi slágerekre.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: * l*gn*gy*bb g*szt*st*l*ns*gr*l m*g *s f*l*dk*zt*m. K*mp*ny. T...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
lolka: H* * "f*d*sz*s" k*ll*g*k*t "z*v*rj* *z *lsz*rt p*nz&...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
dragan: *zt *z *rd*n*r* p*r*szt v*rsl*t m**rt k*ll * v*r*s sz*v*b*n p*h*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Megér egy misét: *r*l*k, h*gy v*n *gy v*d*m r*nd*zv*ny v*gr* * v*r*sb*n, d* * Cs*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Nati: Cs*t*rt*k m*nk*n*p!...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja