NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Ne induljon síelni Ausztriába - járvány

A sípályák bezártak, hogy decemberben újra nyithassanak.

Nagyjából 500 ezer magyar síelő utazik telente Ausztriába, ezzel tavaly a 9. helyen voltunk a küldő országok listáján, a vendégéjszakákat tekintve pedig meghaladtuk az egymilliót. Idén más a helyzet. A koronavírus-járvány átír mindent, amelynek egyik legnagyobb elszenvedője a turizmus, vendéglátás.

Főleg most, amikor Ausztriában újabb szigorításokat vezettek be december 6-ig. A síliftek üzemeltetését leállították a nagyközönség előtt, vagyis a hobbisízők nem hódolhatnak szenvedélyüknek, csak a versenyzők használhatják a pályákat, valamint bezártak a szállodák – csak az üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatják –, a szabadidős létesítmények és az éttermek is.

A GDP jelentős részét teszi ki a turizmus Ausztriában, és éppen ezért zárták le az országot novemberben. Így akarják menteni, ami még menthető. Bíznak benne, hogy ebben a néhány hétben lejjebb mennek a számok, ha így lesz, akkor nem hosszabbítják meg az intézkedéseket, és akkor még lehet valami az idei síszezonból december közepétől vagy januártól.

Már csak azért is várja mindenki a nyitást, mert már októberben havas volt Ausztria, erős télre számítanak, valamint olyan havazásra, amilyenre évek óta nem volt példa. Mivel a sípályák már októberben kinyitottak a novemberi korlátozásokig, és nem engedhetik meg maguknak, hogy ne nyissák ki a sípályákat. Az osztrák gazdaság megrogyna tőle. - írja az Index .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra