NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Video

Egy túrabolt azzal hirdeti magát, hogy Black Friday napján zárva tart

A reklám közönségét pedig arra kéri, hogy november 27-én ne kezdjen őrült vásárlásba, inkább menjen el kirándulni, vagy sportolni.

Közeledik a Black Friday, fogyasztói kultúránk legszebb ünnepe, a kereskedők valódi karácsonya, erre mit csinál az egyik túrabolt? Na mit?

Jól tönkre teszi az egészet!

Megjelent az üzlet 15 másodperces reklámja, mely arról szól, hogy november 27-én, a 2020-as Black Friday napján, amikor az üzletek a legbrutálisabb akciókkal ösztönzik a vevőket a gazdaság motorjának felbőgetésére, a fogyasztás eksztatikus megélésére, ők bezárják az üzletet.

Hát nem szép, ahogy a szenzációs leárazások közösséggé kovácsolják az embereket?
fotó: Independent.co.uk

Az eszeveszett vásárlás helyett azt tanácsolják az embereknek, hogy menjenek el kirándulni, vagy sportolni a szabadba, töltsék ezt a napot azzal, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, mint tegnap.

Botrányos, hogy az üzlet feljogosítva érzi magát arra, hogy ne éljen a Black Friday adta nagyszerű lehetőségekkel, sőt másokat is erre buzdítson.

Mikor a mezőgazdaság volt kultúránk alappillére, számos népszokás és ünnep épült például az első aratáshoz vagy a kora őszi melegekhez. Jó lenne, ha a túrabolt megértené, hogy ma, amikor kultúránk alapja a fogyasztás, a Black Friday legalább olyan fontos napnak számít, mint a régiek idejében a népi ünnepek.

Nem lehet csak úgy azt mondani, hogy ne kezdjünk őrült vásárlásba és fölösleges cuccok halmozásába. Mi lesz a következő? Ne csomagoljuk be a karácsonyi ajándékokat, hogy kevesebb szemetet termeljünk?

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Latyak: * F*d*sz *bsz*l*t m*g*r*tt * b*k*sr*. *gy *l*k*t*tt*k k* * v*l*s...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
lights: Gy*rcs*ny *rr* *s *lk*lm*tl*n v*lt, h*gy f*l*sm*rj* *z *lt*l*d l...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
Gémkapocs: *m*gy *s h*m*n*r*f*rr*s h**ny v*lt *z **-b*n, m*st *lm*nt m*g 5....
Drámai a helyzet a kórházakban: az Országos Kórházi Főigazgatóság közleménye
Ddd911: Cs*k *gy *j*bb *g*r*t * s*k k*z*l... ...
Orbán májusra négy és félmillió beoltott embert ígér
Ddd911: N*m l*nn*k *n *bb*n *ly*n b*zt*s h*gy *kk*r *tt n*m * v*z*r*d l*...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt