NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Egy püspök lyukasztja ki az osztrákok kerítését

A kismartoni püspök nem engedi, hogy egyházi telkeken is áthaladjon a migránsellenes kerítés.

Ägidius Zsifkovics lelkiismereti okokra hivatkozott. Azt mondta, hogy szerinte egy ilyen kerítés ellentmond az evangélium, a pápai üzenet és az évtizedeken át a vasfüggöny árnyékában működő egyházmegye szellemiségének – adta hírül az ORF-re hivatkozva az MTI.

Egyre biztosabb, hogy lesz kerítés

Az osztrák közszolgálati tévé tájékoztatása szerint Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) között a várható menekültáradat miatt építenek kerítést, ami a korábbi hírekkel ellentétben nem 6 hanem 10 kilométeres lesz. A tartományi rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Körmenden épült sátortábor miatt kell lezárni a zöldhatárt mert arra számítanak, hogy a migránsok ismét gyalog indulnak majd Ausztriába.

Galéria: elmentünk megnézni az épülő kerítést, de egyelőre csak két sátrat találtunk Mochendorfnál.
fotó: Vágvölgyi Bálint

Az érintett szakaszon két egyházi tulajdonú terület is található. Ägidius Zsifkovics, a kismartoni püspök, aki az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága menekültügyi koordinátora is egyben azt mondta: rossz püspök lenne, ha az emberek félelmére nem adna keresztényi választ, amelyet jelen esetben nem a kerítés, hanem a kerítésen keletkezett lyuk jelent.

Úgy vélte, hogy a problémát inkább a gyökereinél kell kezelni, vagyis be kellene szüntetni a szervezett embercsempészetet, az Európából történő fegyverszállítmányokat, a háborút, a Közel-Kelet destabilizálását valamint Afrika gazdasági kizsákmányolását.

Az osztrák kormány további tervei szerint szükség esetén a burgenlandi Rábakeresztúrnál nagyjából három kilométer hosszú kerítést húznak fel. Amennyiben elkészül a burgenlandi kerítés, akkor az érintett földtulajdonosok anyagi kártérítést kapnak. Az ORF beszámolója szerint 20 tulajdonos közül ketten kételkedtek a tervek hasznosságát illetően, a többiek beleegyeztek abba, hogy a telkükön haladjon át a kerítés. Amennyiben nem jön létre minden érintettel a megegyezés, a stájerországi Spielfeldhez hasonlóan Burgenlandban is hiányos lesz a kerítés.

Kapcsolódó

2016.04.20. 08:04

Menekültválság vagy politikai játszma? Sátrakat állítottak a határra az osztrákok

/ közélet gal. /
Kerítést is akarnak építeni a magyar határ Vas megyei szakaszának egy részén.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés
kovacsg: J* k*s v*rs*nyh*lyz*t, * m*gy*r sz*ll*sh*lyr* n*m m*h*tsz b* v*d...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi