NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Egy püspök lyukasztja ki az osztrákok kerítését

A kismartoni püspök nem engedi, hogy egyházi telkeken is áthaladjon a migránsellenes kerítés.

Ägidius Zsifkovics lelkiismereti okokra hivatkozott. Azt mondta, hogy szerinte egy ilyen kerítés ellentmond az evangélium, a pápai üzenet és az évtizedeken át a vasfüggöny árnyékában működő egyházmegye szellemiségének – adta hírül az ORF-re hivatkozva az MTI.

Egyre biztosabb, hogy lesz kerítés

Az osztrák közszolgálati tévé tájékoztatása szerint Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) között a várható menekültáradat miatt építenek kerítést, ami a korábbi hírekkel ellentétben nem 6 hanem 10 kilométeres lesz. A tartományi rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Körmenden épült sátortábor miatt kell lezárni a zöldhatárt mert arra számítanak, hogy a migránsok ismét gyalog indulnak majd Ausztriába.

Galéria: elmentünk megnézni az épülő kerítést, de egyelőre csak két sátrat találtunk Mochendorfnál.
fotó: Vágvölgyi Bálint

Az érintett szakaszon két egyházi tulajdonú terület is található. Ägidius Zsifkovics, a kismartoni püspök, aki az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága menekültügyi koordinátora is egyben azt mondta: rossz püspök lenne, ha az emberek félelmére nem adna keresztényi választ, amelyet jelen esetben nem a kerítés, hanem a kerítésen keletkezett lyuk jelent.

Úgy vélte, hogy a problémát inkább a gyökereinél kell kezelni, vagyis be kellene szüntetni a szervezett embercsempészetet, az Európából történő fegyverszállítmányokat, a háborút, a Közel-Kelet destabilizálását valamint Afrika gazdasági kizsákmányolását.

Az osztrák kormány további tervei szerint szükség esetén a burgenlandi Rábakeresztúrnál nagyjából három kilométer hosszú kerítést húznak fel. Amennyiben elkészül a burgenlandi kerítés, akkor az érintett földtulajdonosok anyagi kártérítést kapnak. Az ORF beszámolója szerint 20 tulajdonos közül ketten kételkedtek a tervek hasznosságát illetően, a többiek beleegyeztek abba, hogy a telkükön haladjon át a kerítés. Amennyiben nem jön létre minden érintettel a megegyezés, a stájerországi Spielfeldhez hasonlóan Burgenlandban is hiányos lesz a kerítés.

Kapcsolódó

2016.04.20. 08:04

Menekültválság vagy politikai játszma? Sátrakat állítottak a határra az osztrákok

/ közélet gal. /
Kerítést is akarnak építeni a magyar határ Vas megyei szakaszának egy részén.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: N* m* * br*ssz*l* b*r*kr*t*k p*r*ncs* ?...
Bár találkozott Dobrev Klárával, a szombathelyi polgármester tesztje negatív
Igaz: *z *g*szs*g*gy*t st*d**n*kk*l k*ll k*mp*nz*ln* , *z s*g*t ....
Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion
rheingold1926: H*t *g*n **sztr**b*n t*dj*k, h*gy * ny*j *mm*n*t*s *l*r*s**g n*n...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
Igaz: J*l cs*n*lj*k . *gy k*v*s*bb*n v*sz*k b* h*zz*j*k *zt * n*th*t ....
Ha oda indulna: minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt
Igaz: *z **r*p** Gy*gysz*r*gyn*ks*g t*gj** * gy*gysz*r*p*r m*ff**j*b*l...
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a felmérést, hogy a Szputnyik V megfelel-e az EU szabványainak