NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Egy nap alatt három gyalogost és egy biciklist ütöttek el Vas megyében

A balesetsorozattal kapcsolatban a rendőrség közleményt adott ki.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt - írja a Police.hu.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyen megsérült az a férfi, aki Szombathelyen szenvedett közlekedési balesetet 2019. december 12-én. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a 11-es Huszár úton, amikor haladása során a Strettner Lajos utca kereszteződésénél elsodort egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladni szándékozó személyt. A baleset részleteiről lapunk is beszámolt

2019.12.12. 08:17

Gyalogátkelőhelyen gázoltak el ma reggel egy nőt Szombathelyen

/ sokkoló 3 hsz. /
Az elütött nő nagyot esett, de az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléssel megúszta a balesetet.
.

Megsérült egy másik gyalogos is Szombathelyen. Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Varasd utcában , amikor kanyarodása során érintőlegesen ütközött egy, az úttesten áthaladó férfivel, aki – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, 2019. december 12-én, Sárváron is. Egy helyi lakos autójával közlekedett a Soproni utcában. Kanyarodása során az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére behajtott a Sársziget utca kereszteződésébe, ahol nekiütközött egy kerékpárral közlekedő nőnek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett.

Sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök Meggyeskovácsiban . Itt egy lengyel állampolgár tehergépkocsival közlekedett Rum felől Ikervár irányába, amikor haladása során eddig tisztázatlan körülmények között elsodort egy, az úttesten gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetsorozattal kapcsolatban a Vas megyei rendőrség felhívást adott ki.

 • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
 • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
 • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket!
 • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket!
 • Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  Cseh Katka: * sz*v*rv*ny*s h*m*k*z* ,m*ndh*tn* *z *rt*lm*s*g. *nk*bb sz*n*lm...
  A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje
  Hodys: V*j*n *z *lt*tl*n*k p*nz*b*l *s f*z*tt*k *z *lt*s*k*t , v*gy cs*...
  Sérti a jogállamiság elvét, hogy önköltségen kell tesztet végezni a műtétek előtt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek
  canis: *z *lt*tt*k p*nz*n n* t*szt*lj*k *z *lt*tl*n*k*t. *lt*s *ngy*n*s...
  Sérti a jogállamiság elvét, hogy önköltségen kell tesztet végezni a műtétek előtt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek
  geeplakatos: *g*z, *g*z, V.V.V. M*nth* cs*k m*g*m m*ndt*m v*ln*......
  Tíz éve csinálta meg ingyen egy szombathelyi vállalkozó az augusztus 20-i, budapesti tűzijátékot – Vajon megérte neki?
  joska01: *z *zt*n * sz*ll*m* sz*nv*n*l…..*ly*n j*l*ltr* *zt*n t*nyl*g *rd...
  A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje