NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Egy millió euróval támogatja Budapestet Soros György a koronavírus elleni harcban

Jól emlékszik, hogy milyen nehéz időkben a magyar fővárosban élni, ezért akar most segíteni.

„Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között. A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben” – áll Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok közleményében.

fotó:

Soros még arról is ír, hogy bár mindenkit fenyeget a járvány, a hajléktalanok és az idősotthonokban élők különösen veszélyben vannak, hiszen sok köztük az időskorú és az életkörülményeik is kiszolgáltatottabbá teszik őket. Ráadásul úgy gondolja, hogy egyre többen válhatnak hajléktalanná, hiszen a jelenlegi helyzet miatt sokan munka nélkül maradhatnak.

Közleményében azt is írta, hogy a járvány miatt az önkormányzatok most még nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen amúgy is szűkös keretből kell gazdálkodniuk, de most óriási szociális problémákkal is meg kell birkózniuk.

Hozzászólások (40)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról