NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Egy magyar származású, két gyermekes ausztrál anyuka életét menthetné meg egy magyar donor

Csontvelőre lenne szüksége egy magyar származású Ausztráliában élő kétgyermekes családanyának, Kate Raftery nek. A nő mieloid leukémiával küzd, az orvosok pedig három hónapot jósoltak neki. Kate abban bízhat, hogy őssejtet kap, ami meghosszabbíthatná az életét, egyelőre azonban nem talált olyant, akivel lenne egyezése. A nemzetközi rendszer pedig úgy működik, hogyha valaki jelentkezik a lakhelyéhez legközelebb eső vérellátóban, ott mintát vesznek tőle, majd további 6 hét amíg a mintát elemzik, majd lefuttatják, hogy van e olyan a rendszerben, akivel van a donornak egyezősége. Címezve egyébként nem lehet mintát adni, a rendszer az egész világon keresi a donor és a páciens egyezőségét. Így hát minél több donor jelentkezik, annál nagyobb az esély arra, hogy valamelyik beteggel, akár Katetel meglesz az egyezőség.

Kate Raftery
fotó: Kate Raftery

Kate továbbra is harcol, szeretne minél több időt együtt tölteni az ötéves kisfiával és a kétéves kislányával, illetve szerető férjével. Kate barátnői szerdán Sopronban lesznek, ahol személyes fórumon próbálnak meg mozgósítani minél több hallgatót az Egyetem Ferenczy utcai épületében, délelőtt tíz és délután kettő óra között.

Szombathelyen a vérellátó a Horváth Boldizsár krt. 36 szám alatt található, itt jelentkezhet az, aki be szeretne kerülni a rendszerbe.

Keresés

Hozzászólások

kopaszkutya: "....* b*l*gym*n*szt*r l**nd* k*zl*s* sz*r*nt m*jd n*gy b*zt...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
Gerovics8: 1*k sz*v*kk*l *t*k * m*s*k*t!!!...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
TheJames: N* *g*n, *l*gg* k*sk*ny k*r*kp*r*t *l*pb*l *s, m*st m*r v*g*rv*n...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Rőzsike : *r*lj*t*k m*gy*r*k. M*h*tt*k * k*csm*b*. *z *gy l*tsz*k s*nk*t ...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
godemperor: *h*l *z *szl*p*k v*nn*k *tt k*sz*l*s*t*k, * t*bb* r*sz*n m*g n*m...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett