NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Egy hónapig még biztosan marad a határzár

A csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy nem lesz semmiféle lazítás és szigorítás sem. Szóval minden marad ugyanúgy.

További egy hónappal meghosszabbította a határzárat a kormány október 1-jétől, azon országokkal kapcsolatban sem lesz változás, ahol időközben csökkent a napi fertőzöttek száma. Gulyás Gergely hangsúlyozta, az eddig meghozott szabályokat továbbra is be kell tartani, a maszkhasználatot pedig egyenesen kulcsfontosságúnak nevezte.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, megkezdődött az iskolákban a testhőmérséklet-mérés, a kórházakban és az idősotthonokban pedig továbbra is fenntartják a látogatási tilalmat, illetve rendelkezésre fog állni az influenza elleni oltás is, várhatóan október második felétől, de a részleteken még dolgoznak.

Közölte azt is, hogy a kormány célja, amelyet a nemzeti konzultáció is megalapoz, hogy az ország továbbra is működképes maradjon. Elmondta, 4,5 millió felett van a foglalkoztatottság; a kormány be tudta tartani azt az ígéretét, miszerint amennyi munkahelyet a vírus elpusztít, annyit hoznak létre.

fotó: MTI/Illyés Tibor

Volt szó emellett még természetesen a friss koronavírus-adatokról is, de Gulyás megemlítette azt is, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem kétszer annyit, egészen pontosan 3 milliárd forintot kap majd a kuratórium kérésére. Tárgyalni fogják majd a Magyar Orvosi Kamara 120 százalékos béremelési javaslatát is, a tervek szerint csütörtökön kezdődnek a tárgyalások az Emmi, az Opreatív Törzs és a Kamara között.

Vera Jurova bizottsági alelnök a kormány szerint magyarokat sértő kijelentéseket tett, így nem lesznek kétoldali találkozók, de bíróságig nem mennek el az ügy miatt. Elmondták, hogy a mostani EU csúcs egyik legfontosabb kérdése az uniós pénzügyi alap lesz, amit a kormány szerint felelőtlenség a jogállamisági vitával összekötni és van egy tervük is erre.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Latyak: +1 (f*nysz*nny*z*s n*lk*l* *k*s z*br* * D*n*nt*l*n cs*k * V*szpr...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
miki1950 : H* *g*n r*tk*n b*m*gy*k *gy m*rk*tb*, * p*nzt*r* s*rb*n m*nd*g *...
Nem tudod elképzelni, hogyan lesz ez a maszkban kajálós és iszogatós dolog? Az operatív törzs szerint így!
miki1950 : Gr*t*l*l*k * k*n*v*z*sh*z. H* *gy*tl*n sz*mp*nt v*z*rl* * m*nk*...
Most már hivatalos: Szabó Tibor lesz a Weöres Sándor Színház új igazgatója
Cinkapanna: V*cc*s v*lt:-) Sz*r*nt*m *lf*gy*tt * f*h*r f*st*k * z*br*k *l* ...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet
Latyak: Z*br* h*ly*tt m*r*d * h*m*r ;)...
Plusz 3 millió a volt Éva-malomra, lesz okos zebra, kész az orvosi ügyelet