NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Egy belső és egy külső pályázó van a szombathelyi színház igazgatói posztjára

A kormánynak és az önkormányzatnak kell közös nevezőre jutnia.

Ahogy arról lapunk is többször beszámolt, január végén lejár Jordán Tamás szerződése, és a színházvezető már többször jelezte, nem kívánja újból megpályázni a Weöres Sándor Színház igazgatói posztját.

Azaz mindenképpen új vezetője lesz az intézménynek.

„A megadott határidőre Szabó Tibor és Harsányi Sulyom László adott be pályázatot a színházigazgatói posztra. A pályázatok feldolgozása folyamatban van, érvényességükről a pályázati eljárás során születik majd döntés” – közölte lapunkkal Kéner Balázs, a polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője.

A formai érvényesség után jön az izgalmasabb szakasz: egy szakmai bizottság dönt arról, hogy kit javasol a színházigazgató posztra.

fotó: Kiss Tamás

Erről még tavasszal született megállapodás

2020.05.19. 07:48

Állami szerepvállalás a Weöres Sándor Színházban: Áldozati bárány vagy az egyedüli lehetőség

/ kultúra 16 hsz. /
Elég hamar éles tesztben megy az új kinevezési rendszer, hiszen jövő év elején új igazgatója lesz a szombathelyi színháznak.
a szombathelyi önkormányzat és a kormány között, amely kapott ugyan kritikát, de amely hiányában gyakorlatilag finanszírozhatatlan lenne a szombathelyi színház.

A bizottságnak tagja Nemény András polgármester is, de a matematika szerint mégis nehezen elképzelhető, hogy a kormány elképzeléseivel ellentétes javaslat születik.

Miután a bizottság megnevezi a szerinte alkalmas színházigazgató személyét, a közgyűlés hatáskörébe kerül a kinevezés maga.

Ez feltehetően október végén lesz.

Elvileg a városatyák dönthetnek másként, mint a bizottság, csak éppen azt kockáztatják, hogy az állam kiszáll a finanszírozásból. Budapesten már volt ilyenből konfliktus .

A két pályázó

Információink szerint a társulat valamennyire megosztott a leendő igazgató ügyében.

Szabó Tibort nem nagyon kell bemutatni a helyi közönségnek. A színművész az alapító tagok közé tartozik, a társulat ismert és kedvelt tagja, aki szintén erdélyi származású feleségével, Bálint Évával 2012-ben tette le az állampolgári esküt

2012.02.21. 12:45

Pezsgővel kísérve kapta meg Szabó Tibor a magyar állampolgárságot

/ kultúra /
A szombathelyi Weöres Sándor Színház erdélyi származású színészházaspárját Puskás Tivadar polgármester eskette hivatalosan is magyarrá.
a szombathelyi városházán. A színészházaspárnak itt született gyermeke, gyakran vesznek részt közéleti eseményeken is. Igazgatói kinevezése sokak szerint folytonosságot és kiszámíthatóságot jelentene az intézmény életében.

Szabó Tibor
fotó: Mészáros Zsolt

Harsányi Sulyom Lászlóról kevesebbet tudunk. A Wikipédia szerint a 62 éves rendező a fővárosban született, a nyolcvanas évektől vesz részt a magyar színházi életben. 1990–1995 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán tanult Székely Gábor osztályában, majd többfelé tanított és rendezett. 2001–2010 között a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója volt. Pályázatát több ismert név is támogatja .

Harsányi Sulyom László
fotó: Szinhaz.online

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *z n*m sz*r*t*tsz*lg*l*t, h*n*m *gy k*p*t*l*st* v*ll*lk*z*s. ...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésben
gaful: *pp*n m* *k*rt*m 2021-r* v*nn*...!*z *gy j* h*r!...
Van egy jó hírünk a szombathelyi parkolóbérleteseknek
Pohonyai János: K*c*k*, 2 *v *s 3 p*rt!...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
mrs.megmondo: j*v*t*s: j*l*n *s*tb*n...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból
mrs.megmondo: S*jn*s *l*g r*ssz*l *ld*zt*k * c*g*ny*k*t... j*ln*k *s*tb*n, n*m...
Meztelenül mutatta meg a volt KDNP-s Lukácsi Katalin, hogy mit kell megtanulni Auschwitzból