NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Egészségügyi dolgozók terjesztenek tévhiteket a járványról

Erre a Magyar Orvosi Kamara hívta fel a figyelmet.

Néhány egészségügyi dolgozó - hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon - tévhiteket terjeszt - írja közleményében a Magyar Orvosi Kamara. Hozzátették, hogy akár a nagyvilágban, úgy nálunk is vannak megtévesztett, hangos csoportok.

Megjegyezték, hogy az erősödő negyedik hullám mellett közös felelősségünk, hogy az egyéni és közösségi óvintézkedéseket betartva megfékezzük a koronavírus terjedését. A Magyar Orvosi Kamara ezért továbbra is kiáll a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni és közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett. "Védje saját magát és embertársait azzal, hogy kéri az oltást, maszkot hord, távolságot tart, rendszeresen kezet mos!" - figyelmeztetett a MOK, megjegyezve, hogy "ha megfertőződött, maradjon otthon, tünetei súlyosbodása esetén pedig időben kérjen segítséget!"

Hozzátették, hogy az oltás jelenleg a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket egy fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak egy fertőző betegséggel szemben, akkor csökken a kór továbbterjedése.

Végül azt is hangsúlyozták, hogy a magyarországi hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy "a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való" és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * 40. hsz - r* v*r*m * v*l*sz*t, m*rt *z 2006 *sz*n*k * l*ny*g*....
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : J* sz*k*s*d sz*r*nt sz*p*sd *d*s j* *ny*d*t! *rr* m*nd*g g*rj*ds...
Hende Csaba moziban járt
győzelem: *z * l*sz*z*l*k*lt *r*g sz*p*k* *ly*nk*r m*r m*g*r*l s*m t*d. *z...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : H* *gy d*m*kr*t*k*s v*l*szt*s*n m*gv*l*szt*tt m*n*szt*r*ln*k*t *...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : *rt*tl*n*l *lsz*nv*dt*k 2006- *t. B*z*ny*r* v*lt *ly*n *s. * t*...
Hende Csaba moziban járt