NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Különleges edzésvezetés akár jelbeszéddel is, mert mi szeretjük a kihívásokat!

Ha nem hiszi, hogy megoldható túlsúlya, gerincproblémája, vagy csak vágyik a szép alakra, keresse fel a Stúdió 38. szakembereit és győződjön meg róla, hogy mindez lehetséges!

Márciusban már szinte minden a tavaszról szól. Aki a jó időre szép alakra vágyik, nálunk, a Stúdió 38-ban még időben elkezdheti az edzéseket. Színészek, ismert emberek egyik kedvenc edzési módszerét, a TRX-et próbálhatja ki stúdiónkban. Mindezt bensőséges, nyugodt, kulturált körülmények között. Állandó szakmai kontroll és segítségnyújtás mellett – szakképzett, licencet szerzett edzőkkel.

A szakértelem garantált
fotó: Nagy Akos Balazs

Szinte nincs olyan fiatal, akinek ne lenne tartásproblémája. Gyakori a gerincferdülés, a hanyag tartásból eredő mellkas,- és gerincdeformitás. A szülők bánatára, a gyógytorna mégsem népszerű a gyermekek körében. Ezért Mérai Vikrória Kira gyógytornász elsajátította a TRX-használatát. Bár már a kisujjában van ugyan a Schroth-féle scoliosis terápia és a McKenzie gyakorlatok sora, ezeket még vonzóbbá tudja tenni a fiatalok számára TRX használatával. Így ők szívesebben végzik a fejlődésükhöz szükséges edzéseket.
Ez azért is fontos, mert ha rossz gyakorlatokat végeztetnek velük, az súlyosbíthat is egy meglévő problémát, ezért szükséges a megfelelő eszközhasználaton túl a szakember tudása és tapasztalata.

Minden izomcsoportot megmozgatnak
fotó: Nagy Akos Balazs

Különleges helyzetben lévőket is tudunk segíteni. Vakoknak, gyengén látóknak is élvezetes a TRX használata izomerősítésre, gyorsaság,- egyensúly,- és térirány fejlesztésre. A hallássérültek számára jelbeszéddel is kommunikáló oktatónk nyújt segítséget.

Az idősebb korosztályt is szeretettel várjuk, hisz a legjobban ők tudják, milyen nagy kincs az egészség. Sokszor az uraknak a cipőfűző megkötése, a hölgyeknek már a harisnya könnyebb felvétele is eredménynek számít.

Szijjártó József TRX-oktatónk maga is gerincproblémával küszködött, így át tudja érezni a hozzá fordulók panaszait és a legjobb tudása szerint orvosolja azt.

Idősebbek is elkezdhetik!

A hatékony és egészséges testsúlycsökkentéshez összeállított TRX-gyakorlatok, ízületkímélően fejtik ki hatásukat, hiszen a fokozatosság elvét követve, lépésről-lépésre építjük fel az edzésprogramot. Így a 150kg-os klienssel épp olyan hatékony edzést tudunk végezni, mint az ideális súlyúval.

Különlges, hatásos gyakorlatok
fotó: Nagy Akos Balazs

Nálunk nem lehet kifogás, hogy: „Én ehhez már öreg vagyok.” „Az én súlyommal ezt nem lehet!” „Mindig ügyetlen voltam” . Mi mindenre találunk megoldást!

Azt sem fogadjuk el, hogy: „Nincs rá időm.”, hisz a Stúdió 38. reggel 6-tól este 10-ig várja a mozogni vágyókat.

Előzetes bejelentkezés szükséges, a 06/20-983-3544-es telefonszámon. Bojtor Ildikó a Stúdió38. tulajdonosa és személyi edzője meghallgatja, és tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat, szükség esetén orvossal konzultál egy mozgásprogram megkezdése előtt.

Az egyéni foglalkozásokon kívül, 2-3-4-fős stúdióedzéseken hozhatják formába magukat a jelentkezők.

2011. március 5-én szombaton, 9:00-18:00-ig bemutató TRX-órákon vehetnek részt az érdeklődők a Stúdió 38.-ban. Cím: Szombathely, Budai Nagy Antal utca 38.

További részletek: www.studio38.hu

Stúdió 38.
fotó: Nyugat.hu

A TRX-ről gyógytornász szemmel

A TRX® Suspension Trainer® egy funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok (törzsizmok) stabilitását lehet fejleszteni. A TRX segítségével lehetővé válik a teljes test erő-állóképességi edzése. Vagyis, miközben erősítünk, a gyakorlatok intenzitása miatt a pulzusszám is emelkedik, így a szív-és érrendszer is hatékonyabban működik.

Studio38
fotó: Nagy Akos Balazs

A TRX az emberi test saját súlyát használja fel a vázizomzat erősítésére, mely fontos a helyes testtartás kialakításában. Éppen ezért bárki, bármikor elkezdheti nemtől, kortól, fittségi szinttől függetlenül.

Rendkívül jól alkalmazható tartáshibával, súlyfelesleggel küzdő fiatalok, illetve felnőttek specifikus edzésében.
Az eszköz sokoldalúságának köszönhetően folyamatos a törzsizmok munkája és az instabil helyzetek miatt a proprioceptív érzékelésre is szükség van.

A propriocepció, vagyis az ízületi helyzet¬érzés fontos szerepet játszik az ízület dinamikus stabilitásában, az ízület védelmében. Mindennapi életünk során nagyon fontos a koordináció, az egyensúly és a funkcionális motoros képességek fejlesztése, helyreállítása és megtartása.

A koordináció olyan mozgás-összehangoltság, amely részben a központi idegrendszer által szabályozott automatikus funkció, részben finoman megtervezett akaratlagos mozgások eredménye. Dinamikus jelenség, mely a stabilitás és mo¬bilitás kombinációja.
Feladata a test megtartása a térben és kontrollált, koordinált elmozdítása.

A sok esetben elgyengült poszturális izmok fokozott aktivitást mutatnak az eszköz használata során. Az állandó egyensúlyozás, izmaink állandó koordinálása, folyamatosan frissen tartja idegrendszerünket, mely növeli a koncentráló képesség idejét, így nagyban javítja az életminőséget is.
Mindezek együttes fejlesztésére ad lehetőséget egy eszközben a TRX-ben.

Mérai Viktória Kira
Gyógytornász, TRX-oktató
www.studio38.hu

Kapcsolódó

2010.11.09. 07:15

Harmóniában a testünkkel, az ideális fittségért – Stúdió 38.

/ (x) gal. /
Miben más egy személyre szabott stúdióedzés, mint a többi fitneszklubban megvalósítható mozgásprogram? Kinek ajánlott a pilatesgép, és mi ez az új őrület, a TRX? - A szombathelyi Stúdió 38-ban mindennek utánajártunk.

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel