NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

VOLT Fesztivál 2017

Ebben a Parkban mindenki szívesen bulizott

Valószínű kedden megleltem a helyet, ahol a legtöbb volt az egy négyzetméterre eső Linkin Park pólók száma.

Majd' 17 évvel ezelőtt voltam utoljára a VOLT-on. Akkor még a mostani Novomatic Aréna helyén álló régi városi sportcsarnok adott neki otthont. Egy a csarnok elé húzott lakókocsiból árulták a jegyeket, a sörözést pedig szintén a csarnok elé állított sörsátorban lehetett megejteni. Kaja nem is volt, sőt akkor még a Meki sem állt a csarnokkal szemközti benzinkút mellett. A kút azonban már akkor is állt. Valószínű extra forgalmat bonyolított a VOLT idején, mert gyros-ra mindenki oda ment állt, a kutasok legnagyobb "örömére".

VOLT fesztivál
fotó: Iván Ivett

A csarnokban két színpad volt. Egyiket a küzdőtérről lehetett nézni, a másik pedig a csarnok épületének másik végében volt kialakítva. Ha jól emlékszem egy akkora helyiségben, ahová kb. 100-an ha befértek.

Nos ebből nőtte ki magát Európa legjobb közepes méretű fesztiválja, ami most már olyan világsztárokat is meg tud magának engedni, mint a Linkin Park.

Régen voltam a VOLT-on, és nagyon sok minden megváltozott. QR-kódos karszalagok, óriáskerék na meg két hatalmas és sok kis elszórt kis színpad. Egy valami azonban még mindig olyan, mint volt a legelején. Az a mérhetetlen barátság, jó kedv és pozitív emberi hozzállás, amit 17 évvel ezelőtt is tapasztaltam.

fotó:

A VOLT-ra azt szokták mondani, hogy a legemberibb fesztivál a Volt-Sound-Sziget tengelyből és akik mondják, azok nem hazudnak. A jegy árát ugyanis tényleg le kell szurkolni, ám a fesztivál terültén belül nem kerül egy teljes aranyrúdba az egy napi kaja és pia. Itt nem fogod egy nap alatt elpattintani egy havi fizetésed, nagyjából olyan árakat szabtak meg, mint egy középkategóriás belvárosi étterem vagy bár.

A másik pedig, hogy részeg angol tahók nem fogják kikönyökölni a vesédet. A VOLT ugyanis jobbára megmaradt nekünk, magyaroknak. Bár szlovákokkal, osztárkokkal lehetett találkozni, számuk tényleg elhanyagolható volt.

Kedden hamar fullra lett a fesztivál területe, ami nem csoda, hiszen a magyar rajongók régóta várták már a Linkin Parkot, akik most koncerteztek kis hazánkban először. Bár a zenekar igazán a 2000-es évek elején volt a csúcson, még most is az első vonalba tartozó nemzetközi hírű csapatok közé sorolható. Hogy mekkora a rajongás körülöttük azt jól mutatja, hogy szinte kívülállónak éreztem magam a fesztiválon, amiért nem LP-és pólóban álltam sorba sörért. Arról nem is beszélve, hogy ugyan volt még jó négy óra a kezdésig, ám a nagyszínpad előtt már ekkor kezdték stoppolni a rajongók a legjobb helyeket.

VOLT fesztivál
fotó: MTI/Mohai Balázs

A Linkin tíz perces késést engedett meg magának, szinte olyan pontosan indították a bulit, mint az óramű. És, ahogy az a nagykönyvben le van írva, szépen fokozatosan jutottak el a csúcsra, közben pedig Chester az idő múlásával a télikabátos öltözéktől eljutott a fél pucér állapotig.

VOLT fesztivál
fotó: MTI/Mohai Balázs

A tömeg a tenyerükön hordozta őket. A zenekar pedig mindent megtett, hogy kiszolgálja a közönséget. Látszott rajtuk, hogy bár világsztárok, az alázatot nem felejtették el és még csak véletlenül sem esnek olyan hibába, mint tette azt Rihanna tavaly augusztusban a Szigeten.

Egy kis kötelező visszataps kunyerbálás azért volt. De a rutinos koncertre járók biztosak lehettek abban, hogy a Linkin nem fog úgy levonulni a színpadról, hogy egyik legnagyobb slágerüket a Numbot (ami egyébként szerény 541 milliós klikkel bír a Youtubeon) el ne játszanák. Hát nem kellett csalódniuk.

Linkin Park

Thank you VOLT Fesztivál - Amazing first show in Hungary. #OneMoreLight

Bár a koncert utáni hálálkodás a fantasztikus közönségnek kicsit közhelyes hamiskás volt, már olyan szempontból, hogy el tudom képzelni, hogy megőrül értük mindenhol a tábor. Azért az mégis csak jófejség volt tőlük, hogy amit csak lehetett ereklyeként leszórtak a színpadról. Így ki, ki egy pengetővel vagy dobverővel ékesíthette a gyűjteményét.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kopaszkutya: "....* b*l*gym*n*szt*r l**nd* k*zl*s* sz*r*nt m*jd n*gy b*zt...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
Gerovics8: 1*k sz*v*kk*l *t*k * m*s*k*t!!!...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
TheJames: N* *g*n, *l*gg* k*sk*ny k*r*kp*r*t *l*pb*l *s, m*st m*r v*g*rv*n...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Rőzsike : *r*lj*t*k m*gy*r*k. M*h*tt*k * k*csm*b*. *z *gy l*tsz*k s*nk*t ...
Kormányinfó: szombaton nyithatnak a teraszok
godemperor: *h*l *z *szl*p*k v*nn*k *tt k*sz*l*s*t*k, * t*bb* r*sz*n m*g n*m...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett