NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Durván megverte nagymamáját egy herbáltól bódult fiatal férfi a szombathelyi Váci Mihály utcában

Meghökkentő olvasói levelet kaptunk, aminek természetesen megpróbáltunk utánajárni. A történteket megerősítette a rendőrség és a bíróság is, távoltartási végzés lett a vége.

„Tisztelt Szerkesztőség! Egy szomorú s egyben minden szempontból elítélendő esetről szeretném tájékoztatni a Szerkesztőséget” – kezdte olvasónk a levelet.

Elmondása szerint egy fiatal férfi – nevezzük M-nek – alkoholos mámorában nemrég bántalmazta idős, védekezésre képtelen nagymamáját. A történteket természetesen jelezték a hatóságoknál és mentőt is hívtak a helyszínre. Az idős hölgyet sérülései miatt kórházba kellett szállítani és úgy döntött, hogy azonnal feljelentést tesz, valamint távoltartási végzést kér unokája ellen.

Állítólag a nagyapját is bántalmazta korábban

Olvasónk információi szerint M. lakáskulcsait azonnal elvették és másnap a délutáni órákban egy barátjával együtt előállították a rendőrségen. Este viszont elengedték és mivel otthonába nem mehetett vissza a távoltartási végzés miatt, az ismerőseinél házalt, hátha valakinél meghúzhatja magát.

Miután kiengedték őket, M. barátja elmondta olvasónknak, hogy a nagymamára műtét vár, a hét elején pedig bíróság elé állítják M-et. Egy másik informátorunk viszont úgy tudja, hogy a nagymama szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, az unoka fellökte és megütötte.

A fiatal férfiről állítólag köztudott, hogy problémás és alkohol befolyása alatt beszámíthatatlan is. Olvasónk elmondása szerint korábban nagyapját is bántalmazta, ráadásul többször kidobták már a Váci Szolgáltatóház egységeiből minősíthetetlen viselkedése miatt.

„Véleményünk s a környék lakói szerint a cselekménye megbocsáthatatlan tett, s nem való a társadalomba, a nyomozóhatóság mégis elengedte pár óra után. A nagymama s papa nevelte fel, 6 éves korától. Felháborító!” – zárta levelét olvasónk.

Váci Szolgáltatóház
fotó: Bonyhádi Zoltán

Kérdéseinket az ügy kapcsán természetesen elküldtük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak és a Szombathelyi Járásbíróságnak is. Mindkét helyről megerősítették a történteket.

A rendőrség is közbelépett

A rendőrség szóvivőjétől a következő közlemény érkezett: „A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem áll módomban adni.”

Dr. Tóth András, a Szombathelyi Járásbíróság szóvivője és elnökhelyettese pedig a következőt válaszolta: „a megkeresésében írtakat meg tudom erősíteni azzal a pontosítással, hogy nem ittas állapotról volt szó, hanem feltehetőleg herbál fogyasztásból eredő bódult állapotról. A bíróság döntésekor arra vonatkozóan nem volt adat, hogy az idős hölgynek milyen gyógytartamú sérülései vannak, így azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy műtét vár-e rá.”

Időközben pedig olvasónk is szolgált újabb részletekkel. Úgy értesült, hogy múlt kedden a Szombathelyi Járásbíróság 6. sz. tárgyalójában hozott döntés alapján 60 napra elrendelték a távoltartást. M. azóta nem tartózkodik Szombathelyen, információi szerint továbbképzésre küldte a munkáltatója Szigetvárra.

fotó: Google

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: M*jd h* * v*r*s * k**s* *d*k*t , f*j*nk*nt + 5*ft s*rcc*l p*t*l...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
Igaz: *z *nd**n r*z*rv*t*m*k*t m*r f*lsz*b*d*t*tt*k ? V*gy *k m*g m*nd...
76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések
Igaz: V*nd*gl*t*s*s*k t*nt*tt*k M*ll*rc* sz*g*t*n - * k*rl*t*z*s*k *ll...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
nemazert: H* b*v*nt*k f*d*z*tk*nt * k*s*bb *l*d*tt *ng*tl*t *s * m*gv*s*r*...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Igaz: +1 +1 +1 ..........
Podcast – Miért fogadja el a társadalom jó része a mindent átszövő korrupciót?