NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Durván megverte nagymamáját egy herbáltól bódult fiatal férfi a szombathelyi Váci Mihály utcában

Meghökkentő olvasói levelet kaptunk, aminek természetesen megpróbáltunk utánajárni. A történteket megerősítette a rendőrség és a bíróság is, távoltartási végzés lett a vége.

„Tisztelt Szerkesztőség! Egy szomorú s egyben minden szempontból elítélendő esetről szeretném tájékoztatni a Szerkesztőséget” – kezdte olvasónk a levelet.

Elmondása szerint egy fiatal férfi – nevezzük M-nek – alkoholos mámorában nemrég bántalmazta idős, védekezésre képtelen nagymamáját. A történteket természetesen jelezték a hatóságoknál és mentőt is hívtak a helyszínre. Az idős hölgyet sérülései miatt kórházba kellett szállítani és úgy döntött, hogy azonnal feljelentést tesz, valamint távoltartási végzést kér unokája ellen.

Állítólag a nagyapját is bántalmazta korábban

Olvasónk információi szerint M. lakáskulcsait azonnal elvették és másnap a délutáni órákban egy barátjával együtt előállították a rendőrségen. Este viszont elengedték és mivel otthonába nem mehetett vissza a távoltartási végzés miatt, az ismerőseinél házalt, hátha valakinél meghúzhatja magát.

Miután kiengedték őket, M. barátja elmondta olvasónknak, hogy a nagymamára műtét vár, a hét elején pedig bíróság elé állítják M-et. Egy másik informátorunk viszont úgy tudja, hogy a nagymama szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, az unoka fellökte és megütötte.

A fiatal férfiről állítólag köztudott, hogy problémás és alkohol befolyása alatt beszámíthatatlan is. Olvasónk elmondása szerint korábban nagyapját is bántalmazta, ráadásul többször kidobták már a Váci Szolgáltatóház egységeiből minősíthetetlen viselkedése miatt.

„Véleményünk s a környék lakói szerint a cselekménye megbocsáthatatlan tett, s nem való a társadalomba, a nyomozóhatóság mégis elengedte pár óra után. A nagymama s papa nevelte fel, 6 éves korától. Felháborító!” – zárta levelét olvasónk.

Váci Szolgáltatóház
fotó: Bonyhádi Zoltán

Kérdéseinket az ügy kapcsán természetesen elküldtük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak és a Szombathelyi Járásbíróságnak is. Mindkét helyről megerősítették a történteket.

A rendőrség is közbelépett

A rendőrség szóvivőjétől a következő közlemény érkezett: „A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem áll módomban adni.”

Dr. Tóth András, a Szombathelyi Járásbíróság szóvivője és elnökhelyettese pedig a következőt válaszolta: „a megkeresésében írtakat meg tudom erősíteni azzal a pontosítással, hogy nem ittas állapotról volt szó, hanem feltehetőleg herbál fogyasztásból eredő bódult állapotról. A bíróság döntésekor arra vonatkozóan nem volt adat, hogy az idős hölgynek milyen gyógytartamú sérülései vannak, így azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy műtét vár-e rá.”

Időközben pedig olvasónk is szolgált újabb részletekkel. Úgy értesült, hogy múlt kedden a Szombathelyi Járásbíróság 6. sz. tárgyalójában hozott döntés alapján 60 napra elrendelték a távoltartást. M. azóta nem tartózkodik Szombathelyen, információi szerint továbbképzésre küldte a munkáltatója Szigetvárra.

fotó: Google

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : B*r*ms*g. *gy t*nysz*r*t *rt*m r*, d* n*m j*l*nt m*g. ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : *gy*t*rt*k! ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
OhneGetzi: * f*jl*d*s *gy*rt*lm*, sz*p m*ccs v*lt, n*m t*l*lt, h*n*m v*l*s ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
shopron: V*zsg*l*t*kk*l *g*z*lt t*ny, h*gy * h*m*sz*x**l*t*s n*m *r*k*lt ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
lojalista: T*bb h*lysz*n *s v*n *h*v* l*h*tn* *p*t*n*.V*l*m**rt *z * b*ny*m...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden