NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Durván megdrágulhat a kávé az év második felében

Közel száz éve nem volt olyan súlyos szárazság Brazíliában, mint idén.

Az elmúlt időszakban nagyot drágult a kávé, csak ezt a fogyasztók még nem tapasztalták meg. Brazíliában ugyanis közel 100 éve nem volt olyan súlyos szárazság, mint amit idén tapasztaltak, emiatt pedig hiány alakult ki a kávébabpiacon – írja a 444 a Financial Timesra hivatkozva.

A szakértők azt mondják, nagyon megviselte az ültetvényeket a pusztító szárazság, ami nem kecsegtet sok jóval. Kávéhiánytól nem kell tartani és a drágulást is valószínűleg csak az év második felében fogjuk megtapasztalni, ugyanis a nagy kávéfeldolgozók javarészt 3-9 hónapra előre lekötött szerződésekkel dolgoznak, hogy védve legyenek az áringadozásoktól.

fotó: www.lavozweb.com/

A koronavírus-járvány miatti lezárások miatt pedig jóval visszaesett a kávé iránti globális kereslet, hiszen elég sok helyen zárva voltak az éttermek és a kávézók, így sokaknak van valószínűleg még tartaléka.

De amikor hamarosan lejárnak a jelenleg érvényben lévő megállapodások, már csak jóval drágábban tudnak majd kávébabot venni az éttermek, kávézók és a boltok, ennek pedig a vásárlók is megisszák majd a levét.

A lap egyébként azt írja, hogy a legtöbb márka és kávézólánc egyelőre kivár, de a német Tchibo már bejelentette, hogy júliustól árat emel.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *m*g *kk*r* *g*ny v*n * k*tl*z*t*rr* *s t*m*g*s*n v*s*r*lj* f*l ...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
fgzb: V*lsz*g * g*m* *nny*r* n*m dr*g* * v*l*gp**c*n, d* t*nyl*g m*g*l...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
demoktatorovm: H*t *z*z, h*gy v*n r*l* f*g*lm*m!...
Köszöntjük Szombathely újszülötteit, köztük Dánielt és Tesszát, a legifjabb ikerpárt
fgzb: D* t*l*n n*m *s *ly*n n*gy b*j......
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
lojalista: D* h*gy *l* t*m*ssz*m *z *g*z*m*t,*tt v*n * v*k* l**r*s*.*g*n v*...
A sitkei kápolna is feltűnt a Facebook apróhirdetései között