NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Szélessávú internetet épített ki a szolgáltató Dozmaton, de hónapok alatt sem állították helyre a felbontott járdákat

A felbontásokat az önkormányzatnak kell rendbe tennie. Olvasónk küldött képeket a felbontott járdákról.

"Az utcákat feltúrták több hónapja, hogy lefektetik a szélessávú internetet, és úgy hagytak mindent feltúrva" - írta olvasónk levelében.

A képek tanúsága szerint tényleg áldatlan állapotok vannak, de miután utánanéztünk, érdekes dolgok derültek ki.

Dozmat hivatalos oldalán június 3-án jelent meg egy hír , miszerint a Magyar Telekom Zrt. egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően a faluban is kiépíti az optikai kábel-hálózatot, amivel megoldottá válik a szélessávú internet elérése és a jó minőségű kábeltévé-szolgáltatás.

fotó: Olvasó

A falu nagy részén légkábelekkel, azaz a lámpaoszlopokra szerelt kábelekkel oldották ezt meg, kivéve a Fiumei és a Szabadság utcákat, ahol földkábelt fektetnek le. Ehhez fel kell bontani a térköves járdákat. Azt is írják, hogy mivel a kábel elhelyezése után meg kell várni, hogy újra megülepedjen a föld, ezért egy ideig nem lesz visszaállítva a járda, nehogy később a járda süllyedjen meg, és azt újra fel kelljen szedni,

Miért az önkormányzatnak kell helyreállítania a járdákat?

Ezzel tulajdonképpen magyarázatot is kaphatnánk olvasónk levélben megfogalmazott panaszaira, és azt tanácsolnánk neki, hogy várjon türelemmel, még akkor is, ha - mint írta - korábban szeptember 30-ra ígérték a teljes helyreállítást.

Viszont október 8-án újabb hírt közölt a település hivatalos oldala. Ebben az akkori, leköszönő polgármester azt írta, hogy az önkormányzat a belügyminisztérium pályázatán 3 164 316 forintot nyert a Fiumei és Szabadság utcai járdák felújítására.

fotó: Olvasó

Azt is írja, hogy az idei évre 2 millió forintot már beterveztek az optikai kábel lefektetése utáni helyreállításra, így a két érintett utca járdáinak helyrehozatalára több mint 5 millió forint áll rendelkezésre.

Ez viszont felvet egy fontos kérdést: miért az önkormányzat állíttatja helyre saját forrásaiból (a pályázaton nyert összeg is az) a magáncég által feltúrt járdákat?

Igaz ugyan, hogy az optikai kábellel szélesedik a dozmatiak által elérhető szolgáltatások köre, de a fejlesztést megvalósító cég is jól jár. Új előfizetőkre, így több bevételre számíthat Dozmaton is.

Kérdéseinket egy héttel ezelőtt elküldtük a toronyi körjegyzőséghez Dozmat új polgármesterének címezve, de választ eddig nem kaptunk.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TMiki: *z * "cs*k p*r*ncs*t t*lj*s*t" k*f*g*s m*g*s m*dd*g t*rj...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
kovacs_ugynok: * l*g*rb*n *s *zz*l v*d*k*zt*k * b*rt*n*r*k. *tt*l f*gg*tl*n*...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
demoktatorovm: N* k*zdj*t*k *l *k*zn* * M*v*szn*t *s! *nny*t *rd*m*l? *zt * m*...
Nagyon megviseli Törőcsik Marit a bezártság
nemazert: *bsz*l*t m*k*dh*t. *z *d*s * t*rl*szt*sh*z m*gf*l*l* j*v*d*lm*t ...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
kovacs_ugynok: * g*nd *z, h*gy * m*gy*r *d*f*z*t*k h*v* n*tt* 5-6 m*ll**v*l &#3...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében