NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.

Tegnap este hirdették ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét. Összesen 5415 üzletre adtak ki engedélyt, ami húsz évre szól. Gyulai Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a közeljövőben kidolgozzák az ellenőrzések részleteit, a társaság folyamatosan ellenőrzi majd a koncessziós üzleteket.

Július 1-jétől csak koncessziós bolt árusíthat dohányterméket, a nyerteseknek addig be kell szerezniük a szükséges engedélyeket is. Azonban, ha ez nem sikerül, a koncessziós jogot nem veszítik el, a boltokat később is megnyithatják.

Július 1-jétől csak koncesszióban
fotó: Mészáros Zsolt

Egy szombathelyi, jelenleg is a kiskereskedelemben dolgozó olvasónk hívta fel arra a figyelmünket, hogy Szombathelyen a 40 üzletet 16 személy működteti majd. Ráadásul a nyertesek többségének neve nem ismert a kiskereskedők körében, nekik most nincs, és korábban sem volt üzletük.

Olvasónk szerint most jól működő boltokat kényszerítenek arra, hogy bezárjanak, ezek az üzletek eddig minden feltételnek megfeleltek. Mint mondta, a pályázatok elbírálásakor biztosan nem vették figyelembe a szakmai múltat és tapasztalatot.

Úgy gondolja, felmerül a gyanú, hogy valójában mások állnak a nyertesek mögött, akik - néhány kivételtől eltekintve - csak a nevüket adták a dologhoz. De biztos abban, hogy rövidesen kiderül, kik lesznek a valódi piaci szereplők.

Öt bolt az őrző-védőnek

A Vas megyei nyertesek listáját korábban már közöltük

2013.04.23. 09:44

Ők árusíthatnak dohányt Vas megyében

/ közélet 11 hsz. /
Tegnap kiderült, kik nyerték a dohányárusítási jogokat. Közöljük a listát, és utánanézünk kicsit az ügynek.
, a szombathelyiek között találtunk néhány érdekességet is. Itt van például Baranyai Tibor, aki korábban diák-alpolgármester volt, a Fidesz választási kampányában is dolgozott, majd a Walton Hungary Kft.-nél is tevékenykedett, ezzel a céggel a korábbi ár kétszereséért vállalták
2012.02.22. 14:56

A Fidesz keblén jó üzlet az őrzés-védelem?

/ közélet 5 hsz. 4 kapcs. /
Falco, SZOVA, karnevál. Sorra kapja a zsíros megbízásokat Szombathelyen a tavaly feltűnt, elődeinél jóval drágábban dolgozó biztonsági cég.
a Falco meccsek biztonsági munkáit.

Baranyai a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke is, a koncessziós pályázaton öt dohánybolt működtetésének jogát kapta meg.

Barátok, rokonok

Dancsó Zoltán nevét mindenki ismeri a megyében, hatszoros kick-boksz világbajnok, egy üzlet koncesszióját nyerte el. Ő egyébként Marton Zsolt alpolgármester sógora, felesége Marton testvére.

A körmendi Meskó Bálint öt szombathelyi üzletet nyert el, a Fidesz körmendi ifjúsági tagozatának tagja.

Rácz Gábor három boltot üzemeltethet. Ugyanígy hívják a szombathelyi Rajzcy Imre Sportiskola vezetőjét, aki néhány hónappal ezelőtt a Haladás VSE elnöki posztjának várományosa volt. Ám mint cikkünk megjelenése után kiderült, ez nem az a Rácz Gábor. Elnézést is kérünk tőle.

Baki Csaba két üzletet működtethet, a hírek szerint ő Marton Zsolt és Szakály Gábor (Fidesz) közgyűlési tanácsnok baráti társaságához tartozik.

Bodáné Szabó Andrea öt boltot üzemeltethet. Ő Szabó Gábor volt polgármester testvére, és Boda László, a BKL könyvkiadó tulajdonosának a felesége.

Csúszópénz kellett volna?

Cikkünk írása közben levelet kaptunk egy kőszegi olvasónktól. Mint írta, ők családi vállalkozásban működtetnek egy üzletet, már 25 éve, és kialakult a vendégkörük is. De mindez nem volt elég ahhoz, hogy megkapjanak egy koncessziós jogot, és azért, mert nem voltak hajlandóak bizonyos helyekre letenni a csúszópénzt.

Ő arra is felhívja a figyelmet, hogy például Esztergomban a 16 helyből 11-et egy család kapott meg, és az ország többi részén is vannak hasonló példák.

Kapcsolódó

2013.04.23. 09:44

Ők árusíthatnak dohányt Vas megyében

/ közélet 11 hsz. /
Tegnap kiderült, kik nyerték a dohányárusítási jogokat. Közöljük a listát, és utánanézünk kicsit az ügynek.

2012.02.22. 14:56

A Fidesz keblén jó üzlet az őrzés-védelem?

/ közélet 5 hsz. 4 kapcs. /
Falco, SZOVA, karnevál. Sorra kapja a zsíros megbízásokat Szombathelyen a tavaly feltűnt, elődeinél jóval drágábban dolgozó biztonsági cég.

Hozzászólások (30)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: N* m* * br*ssz*l* b*r*kr*t*k p*r*ncs* ?...
Bár találkozott Dobrev Klárával, a szombathelyi polgármester tesztje negatív
Igaz: *z *g*szs*g*gy*t st*d**n*kk*l k*ll k*mp*nz*ln* , *z s*g*t ....
Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion
rheingold1926: H*t *g*n **sztr**b*n t*dj*k, h*gy * ny*j *mm*n*t*s *l*r*s**g n*n...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
Igaz: J*l cs*n*lj*k . *gy k*v*s*bb*n v*sz*k b* h*zz*j*k *zt * n*th*t ....
Ha oda indulna: minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt
Igaz: *z **r*p** Gy*gysz*r*gyn*ks*g t*gj** * gy*gysz*r*p*r m*ff**j*b*l...
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a felmérést, hogy a Szputnyik V megfelel-e az EU szabványainak