NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

„Készen állok, hogy jövő tavasszal az Önök szavazataival legyőzzem Orbán Viktort és romlott rendszerét.”

Vasárnap hivatalosan is bejelentette a Demokratikus Koalíció, hogy Dobrev Klára lesz a párt miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson. Dobrev Klára a bejelentés után elmondta: válaszúthoz érkezett az élete, amikor a DK elnöksége felkérte jelöltnek, de ő készen áll a feladatra, készen áll arra, hogy egyesítse az Orbánnal szemben álló ellenzéket, és „legyőzze Orbánt és velejéig romlott rendszerét.”

Beszédében a DK miniszterelnök-jelöltje elmondta: mindenki életében vannak olyan döntési helyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkoznia, ki mit tanácsol, mások alkalmasnak tartják-e a feladatra, saját magában kell éreznie, hogy meg tudja csinálni a feladatot. „Érezni kell a sejtjeinkben, a csontjainkban, hogy tudjuk és akarjuk”  – fogalmazott.

Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra – mondta Dobrev Klára. A politikus szerint az ország nagy bajban van, a következő kormányra tengernyi feladat vár: „vissza kell vinni hazánkat a törtélem főutcájára”, „mi magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben" .

Dobrev Klára azonban úgy látja, hogy Orbán Viktor ebből a nyelvi, kulturális hagyományból akarja Magyarországot „kirángatni” és Oroszországhoz vagy Kínához kötni, de ez „történelmi árulás” , „ez tragédia lenne, ettől meg kell óvnia a következő kormánynak Magyarországot” . Tudom, hogy mi meg is fogjuk tudni óvni – jelentette ki.

A Medián áprilisban publikált közvélemény-kutatása szerint Jakab Péter volt a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony a második. A harmadik helyen Márki-Zay Péter pártonkívüli polgármester előzte Dobrev Klárát, a legkevesebben Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére szavaztok volna akkor.

A hat ellenzéki párt az előválasztás formai menetének alapjairól már megállapodott. Július végéig várják a jelentkezéseket, és azt követően augusztusban kezdődik el a hivatalos jelölés. Négyszáz ajánlást kell összegyűjtenie annak, aki egyéni választókerületben szeretne elindulni, és húszezer aláírást annak, aki meg akar mérkőzni a miniszterelnök-jelöltségért, ami a gyakorlatban a közös lista vezetését is jelenti majd.

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget