NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Végleg összebalhézott az MSZP és a DK

Biztos, hogy semmi együttműködés nem lesz a két párt között - erősítették meg a hírt szocialista politikusok.

Az október 23-i, budapesti ellenzéki tüntetés óta folyik a verbális harc a két párt között. Az ok egyszerű: az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc megszegte az előzetes megállapodást, és beszédében kritizálta az ellenzéki összefogást. Pontosabban azt, hogy az MSZP és az Együtt-PM kihagyta a többi ellenzéki szervezetet abból.

Lekiabálták

Ehhez még hozzájött, hogy az utolsóként színpadra lépett Mesterházy Attila nem tudta elkezdeni beszédét, a tömeg ugyanis elkezdte skandálni az

Összefogást, összefogást

kifejezést, és a szervezők ezzel a DK szimpatizánsait gyanúsították. Mindez láthatóan felháborította a szocialistákat és a szervezőket is, és szerda óta megy a vita a nyilvánosság előtt.

Több MSZP-s politikus is kijelentette a Népszabadságnak, hogy Gyurcsány és az MSZP így teljesen elvágta magát az együttműködéstől, nem csak az országgyűlési, hanem az őszi helyhatósági választásokon is.

Külön indulnak Gyurcsányék

Mint ismert, az MSZP és az Együtt-PM korábban olyan megállapodást kötött, miszerint a két párt közös egyéni jelöltekkel, de külön listával indulnak tavasszal. Gyurcsány korábban kijelentette, ha kell, saját jelöltjeivel és listájával is elindul a választásokon.

A közvélemény-kutatási adatok alapján az utóbbi két hónapban erősödött a DK, miközben a többi ellenzéki párt stagnál. Egyes mérések szerint a fővárosban Gyurcsány már népszerűbb, mint a Bajnai-féle Együtt-PM.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : P*nt*s*n. *gyh*gy t*gy*k m*g *ll*n* *m*t cs*k t*d*nk! ...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen
miki1950 : N*m l*lk*, *z * p*nz sp*c**l n*m * l*ny*l*sr*l sz*l, h*n*m * h*t...
Több politikus is felvonult a Pride-on szombaton
miki1950 : N* h*r*g*dj, d* *gy m*s*k c*kk j*t*tt *sz*mb*, *m* * sz*g*nys*gr...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : N*zd, *k *gy*n*ly*n *tl*gp*lg*r*k m*nt m* v*gy*nk, *gy*n*z*kk*l ...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : H*t, *rr* *z*rt n*m v*nn*m b* * c**nt, m*rt m*g n*m t*dn*, m*kk*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik