NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Dizájnforradalom a Nyugaton: szebbek vagyunk, mint négy éve!

Szemfülesebb olvasóink észrevehették, hogy a változás szele nem csak megérintette oldalunkat, de új fizimiskát is faragott neki. Szintet léptünk, ugye Ön is örül velünk?

Drámai pillanatok ezek. Nem muszáj elhinni, de azok. Ha mondom. Az elmúlt hónapokban a szokásos napi rutin mellett titkon nagy meccseket vívtunk: lavórokat izzadtunk tele, roskatag idegszálakon kötéltáncoltunk, vértől csatakos szájtusák sokaságán verekedtük át magunkat. Majdhogynem mindenféle koalíciókra szakadt szerkesztőségünk, hogy végül újra egyetlen pontba sűrűsödjön, és odacsapjon az asztalra, kiáltva: állj! Ne tovább! Azaz de, tovább!

Kimondtuk kollektíve: igen, kell a ráncfelvarrás, igen, kell egy frissebb, tisztább, de semmiképpen sem száraz külső. Azt mondtuk: igen-igen! Radikális változást! Itt az idő! Igazodj!

fotó: Nyugat.hu

Régi dizájnunkat szerettük, de nem fordíthattuk el a fejünket attól a ténytől, hogy eljárt az idő felette. Is. Mert előtte már voltak ketten, akikbe csomagoltuk tartalmunkat, a trendek vasfoga azonban kíméletlenül megrágta mindegyiket - és most itt állunk zsírúj büszkeségünkkel. Ám mielőtt bárki nagy dérrel-dúrral kérdéseket tenne fel, mi most egyetlen jól irányzott előzéssel feltesszük azokat magunknak.

Mégis miért kellett ez? Nem volt jó az eddigi?

Persze, bizonyos szempontból jó volt: nem kellett belefulladni az információdömpingbe, egymás után jöttek az írások, rendben, katonásan, kiszámíthatóan - és legfőképp unalmasan. Ráadásul hirtelen jött bréking anyagok ütötték ki egymást a nyeregből, vagy hullottak el túl hamar, pedig mi gyakran szerettünk volna több húzóanyaggal is húzni.

Ezért kellett nyúlni az Indextől, kutyák?

Csak szólunk, hogy az Index 2007-es dizájnváltásakor a CNN-től az LA Times-ig számos lopási alapanyagot felköptek a kommentelők, de tudták ők is, mi is, hogy a jót meghonosítani márpedig nem bűn. Ha pedig a betűtípusokat nézzük, az már-már trenddé forrta ki magát a hazai hírportálokon, tessék csak rárepülni az vagy a HVG címlapjára.

Aha. Szóval akkor miben is áll a váltás lényege?

Egy nagy hasáb, meg egy másik szűkebb a nyitólapon ma már nem más, mint pazarló luxus. Ilyenek voltunk mostanáig, de az új dizájnban három hasábra váltottunk a címoldalon. Így a diadal egyszerre lehet több anyagé, szerteoszlatjuk kicsit a figyelmet, jusson minden írásra elegendő. Ja, és mindekelőtt jobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló helyet! A rovatblokkok is utóbbi célt szolgálják, ráadásul általuk sokkal több minden kerül a szem elé, mint korábban, amikor mindehhez bele kellett volna kattintani az adott rovatba. Amit meg az emberek általában nem szoktak. Szóval ez így mindenkinek jobb lesz.

Ennyi volna?

Hát mondtuk mi ezt? Új menüsorunk dupla lett és csecse módon legördíthető, de simítottunk sokat olyan nüansznyi dolgokon is, mint a képek megjelenítése, a szövegek olvasóbarátsága, a megjelenésünk pedig néha egészen kreatív módon fog variálódni - de ez legyen meglepetés. Mindenki észre fogja venni. Addig is ígérjük: tartalmilag is rajta leszünk, hogy színesedjünk, hassunk, gyarapodjunk, árnyék helyett fényre derüljünk, és benne legyen írásainkban a mindent átható dög .

Kellemes tartalomfogyasztást kívánunk!
A Nyugat.hu Csapata


PS.: Okulás- és emlékezésügyileg azért álljanak itt a régi dizájnjaink, klikkelésre galéria nyílik.

fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról