NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A szombathelyi MSZP havi „demagóg rovata” - Közlemény

Havi demagóg rovatunk jelentkezik

A Magyar Szocialista Párt szombathelyi szervezete félve tekint Orbán Viktor miniszterelnök, múlt héten bejelentett megszorító csomagjára, amely több ezer szombathelyi életét teheti nehezebbé.

Orbán Viktor a múlt héten, külföldi újságoknak adott interjújában ismerte el, hogy megszorításokra készül, amely érinti a nyugdíjasokat, a gyógyszerkasszát és a közösségi közlekedést. Az emberek megérdemelték volna, hogy első kézből tudják meg, mire készül a kormány, de a miniszterelnök - aki saját állítása szerint sosem hazudott - nem mert a szemükbe nézni.

Hónapok óta azt hallgatja az ellenzék, hogy a megszorítások ideje lejárt, miközben a fideszes képviselők az új adójogszabályoknak köszönhetően dőzsölnek - hiszen pofátlanul megemelkedett jövedelmük - miközben a kiskeresetűek nettó fizetését negatívan érinti a változás. Orbán Viktor többször is kijelentette, hogy nem kívánják bevezetni a svéd nyugdíjmodellt, most pedig éppen annak az alapjait teszi le a Fidesz, de nehéz időszak vár az állástalanokra, a munkahely keresőkre is. Mindeközben hazánk megítélése egyre romlik, a költségvetés finanszírozása - Szíjjártó és Kósa felelőtlen kijelentései óta - egyre drágább. A devizában eladósodottakon sem segített a kormány, a nemzeti eszközkezelő továbbra is csak papíron létezik, a közmunka programokat tönkreteszik, a benzin ára soha nem látott méreteket öltött.

Puskás Tivadar és a Vas megyei Fidesz parlamenti képviselői megszavazták a világbotrányt kiváltó médiatörvényt, a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlását, támogatták a független intézményeink felszámolását megalapozva ezzel egy új, Orbán-központú diktatúrát. Szombathely városa továbbra sem számíthat semmilyen fejlesztésre és a 86-os út megígért négysávosítása továbbra is áll. Egy év alatt semmi nem teljesült a felelőtlen ígéretekből, most pedig újabb megszorításokra kerül sor, miközben a szombathelyi emberektől elvett milliárdok örökre elhagyják a várost, azon fiatalokkal együtt, akiknek Puskás Tivadar munkát ígért 2010 őszén!

MSZP Szombathely

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után