NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

December 31-én elindul az új helyre költöző szombathelyi orvosi ügyelet

A 11-es huszár úti épületet ma mutatták be a sajtónak.

„Voltak olyan hangok, hogy aggodalomra van ok” – jegyezte meg a helyszínen László Győző szombathelyi alpolgármester, és ezzel a sorok között meg is indokolta, hogy miért szerveztek sajtóbejárást csütörtök reggel a szép számmal megjelent médiamunkások számára.

Mindenesetre bő két hónappal indulása előtt valóban úgy tűnik, hogy sínen vannak a dolgok, nemsokára európai színvonalú helyszínre költözik a szombathelyi ügyeleti rendszer.

Itt lesz az ügyelet december 31-től
fotó: Józing Antal

A korábbi – politikai felhangokkal is tarkított – most a vitát nem idéznénk fel, lényeg az, hogy december 31-én délután 4 órától a szombathelyieket már nem Sugár úti mentőállomáson fogadják az ügyeletes orvosok, hanem a 11-es huszár út 6. szám alatt.

Ha valaki könnyebben be tudja azonosítani: itt volt korábban a Gödör-után haspártiak vendéglője, korábban különböző üzletek, még korábban pedig a Pelikán étterem.

Most 40 millió forintért tették rendbe a 280 négyzetméter alapterületű épületet, és alakították át rendelő-komplexummá, amelynek műszaki részleteiről korábban részletesen írtunk

2020.02.23. 08:06

Külső egészségügyi vállalkozással akarják működtetni a szombathelyi orvosi ügyeletet

/ közélet 10 hsz. /
Miután a Mentőszolgálat elbúcsúzik az ügyelettől, a rendelőknek el kell költözniük a Sugár útról, a haspártiak éttermének volt helye lesz a befutó.
.

Itt lesz az ügylet december 31-től
fotó: Józing Antal

A csütörtök reggeli bejáráskor már voltak ugyan a helyiségekben ágyak, íróasztalok, gyógyszeres szekrények, de a végleges infrastruktúra csak később alakul ki, egyrészt amikor év végén véglegesen leválnak a mentőszolgálattól, másrészt amikor megérkeznek az újabb beszerzések.

A helyszín és a működtetői háttér ugyan változik, de a lényeg marad – tudtuk meg. Merthogy ugyanazok az orvosok írták alá a szerződést, ami egyben – kiegészítve a professzionális szakszemélyzettel - garancia a minőségre.

Ez a helyiség már majdnem kész
fotó: Józing Antal

Lapunk azt kérdezte László Győző alpolgármestertől, hogy mi szólt amellett, hogy a város működtesse az ügyeletet, és ne egy magáncég, mint Magyarország legtöbb településén.

Azt a választ kaptuk, hogy először Szombathely is ebben gondolkodott, de a koronavírus-járvány „összehozta” a városvezetést és az orvosokat, és így jutottak arra a következtetésre, hogy jobb, ha saját üzemeltetésben történik az ügyelet. Ez egyben nagyobb rálátást és rugalmasságot is jelent.

A bejárás végén egy mini sajtótájékoztató volt: Károlyi Ákos jegyző, László Győző alpolgármester, Vigné Horváth Ilona, a GESZ igazgatója - Kattintson a képre a további fotókért!
fotó: Józing Antal

A 11-es huszár úti ügyelet Szombathely gyerek és felnőtt lakosságát, Vép, Bozzai gyereklakosságát, Gencsapáti és Perenye gyermek és felnőttlakosságát szolgálja ki – mondta Vigné Horváth Ilona, a GESZ igazgatója, a sajtóbejárás „idegenvezetője”.

Az eseményen részt vettek az érintett önkormányzatok képviselői is: Imre Viktória, Perenye Község polgármestere, Görög István jegyző, Kovács Péter, Vép Város polgármestere, Héra-Csizmadia Fanni, Bozzai Község polgármestere és Hoós Anna Katalin jegyző.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : B*r*ms*g. *gy t*nysz*r*t *rt*m r*, d* n*m j*l*nt m*g. ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
miki1950 : *gy*t*rt*k! ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
OhneGetzi: * f*jl*d*s *gy*rt*lm*, sz*p m*ccs v*lt, n*m t*l*lt, h*n*m v*l*s ...
Orbán Viktort be sem engednék a müncheni német-magyar Eb-meccsre?
shopron: V*zsg*l*t*kk*l *g*z*lt t*ny, h*gy * h*m*sz*x**l*t*s n*m *r*k*lt ...
Ungár Péter: „Egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal, ne egymást bántsuk”
lojalista: T*bb h*lysz*n *s v*n *h*v* l*h*tn* *p*t*n*.V*l*m**rt *z * b*ny*m...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden