NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Debrecenbe kéne menni, Campus fesztiválon lenni

Fesztiváltúránk szerdai állomása Debrecenben volt a Campus Fesztiválon. Az esős idő öltöztetett, míg Pásztor Anna vetkőztetett.

Szombathelyről nézve igencsak messze van Debrecen (persze ebben jelentős szerepe van országunk úthálózatának), ezért nem igazán elsődleges fesztiválcélpont az ittenieknek. Más kérdés, hogy az utóbbi időszakban fesztivál-nagyhatalom lettünk, így ha az ember nem megy a fesztiválra, a fesztivál megy az emberhez, találni közelebb is.

A lassan túlspilázott 460 km ellenére benéztünk a szerdán a Campus Fesztiválra, s bár a zúzósabb napokat még megelőztük, így is akadt elég látni s hallanivaló estére. Elsőként a Nemjuci koncerten kezdtünk, ahol mégis csak Juci volt a színpadon, vad dobolással üdvözölt minket, mi pedig erős tapssal jutalmaztuk a zeneileg sokrétű kisasszonyt.

Juci a dobok mögött
fotó: Garai Antal Atom

Ének az esőben

Az elég felhős eget és távolban villogó villámokat nézve tudtuk, hogy lesz itt még "ne mulass", annak ellenére, hogy mi mulatni készültünk. A Fresh Fabrik koncertjére még szárazon jutottunk be és úgy is távoztunk. Meglehetősen barátságos, közvetlen hallgatókkal találkoztunk, beszélgettünk. Jellemzően arról, hogy szeretik Debrecent, és minden évben eljönnek a fesztiválra. Aztán hirtelen eleredt az eső, mi pedig befutottunk a legközelebbi koncertre.

Campus Fesztivál
fotó: Garai Antal Atom

Az Anna and the Barbies koncertjére csöppentünk, ahol az DD Anna épp lejött a színpadról, vetkőzésre buzdította rajongóit, akik részben eleget tettek a kérésnek. A fiúk póló nélkül guggolták körbe az énekesnőt, egyes lányok pedig melltartóban. Később kicsit arrébb jöttünk a színpadtól s láttuk, hogy kisebb csoportokban állnak kint az esőben is (a dohányosok), akik együtt énekelték Annával a Gombócot. Hiába, ha esik, ha fúj, vagy koncerten van a dohányos, inkább énekel az esőben, csak szívja.

Anna a közönségben
fotó: Garai Antal Atom

Viharelkergető Ocho Macho

Az Anna and the Barbies után az Ocho Macho lépett színpadra, megtöltve a sátrat, megugráltatva és megénekeltetve a közönséget, túlharsogva minden egyes égdörgést (mert abból volt dögivel). A koncert alatt szakadt kint az eső, de a koncert elején kitűzött "kergessük el a viharfelhőket!" cél részben sikerült, a felhők ritkultak, a villámok maradtak, az eső viszont elállt, sokak örömére.

Sátortöltő Ocho Macho
fotó: Garai Antal Atom

Még elnéztünk egy-két programra, a Black Out koncertbe is picit belehallgattunk, majd ismét esni kezdett s sűrű villámlások közepette hagytuk magunk mögött a fesztivált, ahol a következő pár napban sok zenekar megfordul majd. Lehet, hogy kicsit messze van, de ha nem csak a zenére koncentrálunk, hanem egy kis városnézésre is délelőttönként, akkor kifejezetten jó célpont lehet a fesztiválok rengetegében.

Kapcsolódó

2012.07.22. 22:41

Alterába: gumicsizma és vad kemikáliák tiniknek

/ kultúra gal. 3 kapcs. /
Hanyatt egy sárga zsiguliban Gagarinnal jó nekünk. E dalcímekkel foglalnánk össze az Alterába Fesztivál harmadik, gumicsizmás-pulóveres napját.

2012.07.20. 11:09

Forever Young és metálvilla a Hegyalján

/ kultúra 5 kapcs. /
A tokaji Hegyalja Fesztiválon jártunk, ahol nem csak rockerek vannak, ennek ellenére metálvilla mindenki zsebében lapul, még az Alphaville koncertjén is.

2012.07.15. 10:00

Hirtelen forralt bajai halászlé pálinkával

/ galéria 2 kapcs. /
A bajaiak nem csak másképp készítik a halászlét, de számukra mi vidékiek vagyunk, mert kenyérrel esszük.

2012.07.15. 09:11

Balaton Sound: Ébresztő az Ocho Machóval

/ balaton sound 2012 3 kapcs. /
Függőágyakban sziesztázó fesztiválozók, felhős ég, és még a külföldieket is megható Jó nekem a Balaton Soundon.

2012.07.09. 13:09

Utcazene Fesztivál vasalós hússal Pécsett

/ kultúra gal. 4 kapcs. /
Inkább gasztro-élményként raktározzuk el magunkban a pécsi fesztivál egy napját, annak ellenére, hogy az utcazenéről szól.

2012.07.06. 19:27

Viharvert EFOTT Fesztivál

/ kultúra gal. /
Vihar miatt leállt pár órára az EFOTT Fesztivál, amelyet idén a Velencei-tónál rendeztek. A villámok elvonulta után Tankcsapdára dagonyázhatott a közönség.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lojalista: D*gd f*l m*g*dn*k * 2x1 s*v*s *t*t f*d*sz sz*lg*.J*v*r* v*r*s*g ...
Csütörtökön átadják az új M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Vasszentmihály közti szakaszát
lojalista: J* *n *s gr*t*l*l*k * k*v*t*l*z* t*l*jn*k,,k* *s v*lt?J* * m*sz*...
Csütörtökön átadják az új M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Vasszentmihály közti szakaszát
miki1950 : *zt * s*k *g*zs*g*t *m*t l**rt*t*k, *n n*m t*d*m *b*r*ln*. D* m...
“Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” - volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz
j...: Gr*t*l*l*k m*nd*nk*n*k *k* * k*v*t*l*z*sb*n r*szt v*tt . ...
Csütörtökön átadják az új M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Vasszentmihály közti szakaszát
Fater: F*p f*ly*d*k, b*rn* s*r* t*k*ny. C*tr**n, p**g**t, f**t, pl. 250...
Leállhatnak a modern diesel-autók, teherautók, buszok