NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Ismét kiszállt egy bíró a Czeglédy-ügyből

Nehéz lesz pótolni.

A Czeglédy Csaba és társai ellen folyó büntetőügyben: egyszer már le kellett cserélni a bírói tanács két tagját, de most az egyik később beszálló bíró is elfogultságot jelentett be önmagával szemben – tudta meg a hvg.hu. A Szegedi Törvényszéknek ezért megint egy újabb, támadhatatlan büntetőbírót kell hadrendbe állítania, hogy folytatódhasson a költségvetési csalás miatt régóta húzódó eljárás.

A Czeglédy-ügyben elsőre kijelölt tanács 3 tagjából ketten – „egyéb ok" miatt fennálló elfogultságukra hivatkozva – visszaléptek, ezért múlt ősszel egyszer már egy új összetételű tanácsot kellett csatasorba állítani. A stafétát átvevő, új bírói tanács elnöke dr. Molnárné dr. Mészáros Noémi, a tanács új tagja pedig dr. Nóvé Ágnes lett, a harmadik, változatlan tag az ilyen eljárásoknál bevett módon egy gazdasági ügyekre szakosodott bíró, dr. Szűcs Károly.

Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós idén január elején újra azt indítványozta, hogy dr. Nóvé Ágnest zárják ki az ügyből, mert nem elfogulatlan, ami az egész büntetőeljárás tisztességes voltát megkérdőjelezi. Mire a Szegedi Törvényszéktől azt a választ kapták, hogy érdemben a beadványukat már el sem bírálják, ugyanis dr. Nóvé Ágnes időközben, január 13-án elfogultságot jelentett önmagával szemben – olvasható az erről rendelkező végzésben, így a továbbiakban nem vehet részt az ügyben. Ez azt jelenti, hogy megint megfogyatkozott a 3 fős bírói tanács, így újra nekiveselkedhet a törvényszék, hogy kipótolja a hiányzó bírót.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: B*cs* d* *n n*m * m*szk h*szn*l*t*t k*rd*j*l*zt*m m*g, h*n*m *z ...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
kovacsg: *g*z*b*l B*sthy *s s*kb* k*r*l *s gy*kr*n m*gh*b*s*d*k. T*bbr* m...
Mi van a zöldítés mögött? - Leáldozóban a kőszegi szökőkutak ideje?
Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?