NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A kamara felfüggesztette Czeglédy Csaba ügyvédi tevékenységét

Nem végezhet ügyvédi munkát az ellene folyó eljárás miatt.
"Ügyvédnek lenni a hivatásom...az ország fura urai a hivatásomat is el akarják venni tőlem, amihez gyáva módon asszisztálnak az ügyvédi kamara vezetői..." - írja Facebook-posztjában többek között Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi városi képviselő.

A Vas megyei Ügyvédi Kamara ugyanis október 21-i hatállyal Czeglédyt felfüggesztette az ügyvédi tevékenység gyakorlása alól. Ez a kamara hivatalos oldalán olvasható .

Ismert, hogy Czeglédy Csaba ellen hatmilliárd forint értékű költségvetési csalás gyanúja miatt folyik eljárás a Szegedi Törvényszéken. Az ügy érdekessége, hogy Czeglédy ellen tavaly májusban megszüntették az eljárást

2019.05.09. 12:10

Megszüntette a bíróság a büntető eljárást Czeglédy Csabával szemben

/ hírek /
Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult a büntetőügy.
, amikor mentelmi jogot szerzett, mint a DK európai parlamenti képviselőjelöltje. Mentelmi joga az EP-választás után megszűnt, mivel nem szerzett mandátumot.

Czeglédy Csaba
fotó: Mészáros D. Zsolt

Az ügyészség azonban nem emelt ellene újra vádat, a törvények ugyanis tiltják, hogy kétszer emeljenek vádat ugyanabban az ügyben valaki ellen, legalábbis az új büntetőjogi törvény nem fogalmaz egyértelműen

2019.06.20. 06:39

Elakadt a Czeglédy-ügy: újra kell kezdeni az eljárást?

/ közélet 3 hsz. /
. A Szegedi Ítélőtábla viszont úgy döntött, hogy vádemelés nélkül is folytatják a büntetőeljárást
2019.07.30. 14:01

Folytatja a bíróság a Czeglédy Csaba elleni eljárást

/ közélet 18 hsz. /
Még májusban zárták le az ügyet, miután a szombathelyi politikus mentelmi jogot szerzett. Czeglédy reagált is a hírre.
.

Czeglédy mostani posztjában is kitér az ügyre, azt írja, az ügyvédi kamara korábban úgy foglalt állást, hogy mivel nem emeltek újra vádat ellene, ezért nincsen törvényes ok és kötelezettség az ügyvédi tevékenysége gyakorlásának felfüggesztésére.

Hozzáteszi, hogy a büntetőügy kirobbanása után (2017 nyara) fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellen, amit a kamara a büntetőügy jogerős befejezéséig felfüggesztett. Czeglédy szerint ezzel is kinyilvánították, mit gondolnak valójában az ellene folyó eljárásról.

Mint írja: "ott tartunk 2020 őszén, hogy egy súlyosan átpolitizált büntetőügyben, amiben már eddig annyi törvénytelenség történt, hogy egyetemi szemináriumok állandó témája lesz, a kormánypárt (más néven állampárt), amelynek nap mint nap okozok fejfájást a megnyert perekkel, rászól az ügyvédi kamarára, hogy én dolgozni se tudjak."

A posztban azt is bejelenti, hogy bírósághoz fordul a felfüggesztése miatt, egyébként a párjával közös ügyvédi irodájuk továbbra is működik, a megbízásaikat továbbra is el fogják látni.

Ügyvédnek lenni a hivatásom. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok embernek tudtam akár csak jogi...

Közzétette: Dr. Czeglédy Csaba – 2020. október 21., szerda

Hozzászólások (92)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról