NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Czeglédy Csaba: A kormány a szociális és gyermekvédelmi dolgozókat is meg akarja figyelni - Frissítve

A szombathelyi városi képviselő szerint a Fidesz fél, és mindent ellenőrizni akar. Közben visszavonták a felszólítást.

Frissítés

Mégsem kell nyilatkoznia a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) alá tartozó intézmények több tízezer dolgozójának, hajlandóak-e alávetni magukat a titkosszolgálati eszközöket is felvonultató megbízhatósági vizsgálatnak, ugyanis az SZGYF visszavonta az ezzel kapcsolatos rendelkezést - írja a Népszava.

Az intézményvezetőknek elküldött SZGYF-utasítás óriási felháborodást váltott ki a szociális dolgozók körében. A szociális terület szakszervezetei elítélték, hogy a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva akart változtatni a törvényen, s egyeztetést sürgettek a módosításról.

Bár a megbízhatósági vizsgálatoknál bírói engedélyhez nem kötött titkos információgyűjtés folytatható, ám ebbe nem tartozik bele az érintettek telefonjainak a lehallgatása, SMS-ek és az emailek elolvasása – írta a lapnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat.


Korábban írtuk

"Múlt héten röppent fel a hír, hogy a koronavírus elleni küzdelem közepette a kormány azzal hozta rá a frászt a kórházi dolgozókra, hogy mostantól hivatalosan fogja őket a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatni. Ebbe írásban bele kell egyezniük, ha nem teszik, akkor nyomban kirúgják őket" - írja legújabb Facebook-posztjában Czeglédy Csaba, szombathelyi független városi képviselő.

Hozzáteszi, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasítására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az összes szociális és gyermekvédelmi intézménynek kiküldte a képen látható levelet, azaz a kormány mostantól az itt dolgozókat is meg akarja figyelni.

A levél, amit Czeglédy Csaba posztolt ki:

fotó: Forrás: Facebook / dr. Czeglédy Csaba

Czeglédy szt írja, többen hívták Szombathelyről kétségbeesve, hogy ezt nem akarják aláírni, nem is értik, esetükben erre miért van szükség, de féltik az állásukat.

A politikus szerint a Fidesz félelmet kar kelteni:

"A kormány nem azért akar megbízhatósági vizsgálatot folytatni a gyermekvédelem területén dolgozóknál, mert attól tart, hogy ők nem tesznek eleget hivatali, munkaköri kötelezettségüknek.

A kormánypárt, azaz a Fidesz akarja azt ellenőrizni, hogy megbízhat-e politikailag azokban az emberekben, akiknek - a fideszesek szóhasználatával élve - ők adnak fizetést.

A Fidesz félelmet akar kelteni.

Minden egyes állami alkalmazott - köztük minden egyes takarítónő is - és azok családtagjai féljenek, mert minden magántitkuk ki fog derülni, és az is, ha nem hűségesek a Fideszhez.

Ahelyett, hogy megköszönnék a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozóknak azt az áldozatos munkát, amit fájdalmasan kevés fizetésért végeznek, a Fidesz inkább megfélemlíti őket."

Czeglédy azzal biztatja az ágazatban dolgozókat, hogy ha ezen intézményekben dolgozók többsége nem írja alá a nyilatkozatot.

"Mindenkit nem lehet kirúgni. Ha a kormány ellenállással fog szembesülni, meghátrál" - írja.

Az őrület folytatódik Múlt héten röppent fel a hír, hogy a koronavírus elleni küzdelem közepette a kormány azzal hozta...

Közzétette: Dr. Czeglédy Csaba – 2021. április 28., szerda

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: * k*rm*ny gy*l*z*t*s *gy**t n* pr*b*lj* m*gm*gy*r*zn*, n*m f*g s...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Katka: B*jj v*ssz* * f*k*l**b*, *tt *rz*d j*l m*g*d, m*rt m*nt l*tn* *z...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Katka: H*t t* n*gy*n b*t*g*k v*gyt*k, *ly*n *mb*r*k*t n*v*lt k* * f*d*s...
Kiemelkedő munkát végző pedagógusokat tüntettek ki Szombathelyen
mihu68: *k*k *zt * v*r*st l*n*ll*zt*k *z*kn*k n*m k*ll*tt l*m*nd*n* m*rt...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fgzb: R*h*b*zt*l, *z * M*gy*r K*zl*ny. m*r * ny*md*b*n f*t * g*p*kb*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot