NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Csütörtökön Szombathelyen is újra megelevenedik az ír folklór – Jön a Lord of the Dance!

Egy klasszikus mese a jó és a rossz harcáról.

2019 nyarán Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance sikersorozata. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk kertében, 2019. június 27-én Szombathelyen is láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

fotó: Lord of the Dance

Michael Flatley 2014-ben újrakoreografálta és rendezte az eredeti produkciót, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a London Palladium színházban. A Dangerous Games azóta többször is körbejárta a világot, és nézők millióit kápráztatta el újra.

fotó: Lord of the Dance
fotó: Lord of the Dance

A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából.

fotó: Lord of the Dance

A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre.

fotó: Lord of the Dance

Az előadásban három magyar táncos is szerepel - Papp-Krén Andrea, Krén András, Papp Zoltán -, akik évek óta tagjai és szólótáncosai a társulatnak. Váltott szereposztásban ugyan, de Andreát Morrighan (a csábító nő), Andrást a Lord (a Tánc Ura), Zoltánt Don Dorcha (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség.

fotó: Lord of the Dance

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a nyitójelenetben Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. A híres fináléban pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével, így a közönség újra és újra láthatja a legendát.

fotó: Lord of the Dance

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a 94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen fő művében teljesedett ki. A megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióban 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Rekordok könyvébe - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000 $), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

fotó: Lord of the Dance

A magyarországi turné állomásai:

 • 2019. június 26. (szerda), 19.00 – Szeged, Városi Sportcsarnok
 • 2019. június 27. (csütörtök), 19.00 – Szombathely, Arena Savaria
 • 2019. június 28. (péntek), 20.00 – Budapest, Tüskecsarnok
 • 2019. június 29. (szombat), 20.30 – Tokaj, Fesztiválkatlan
 • Jegyek kaphatók a hivatalos oldalon !

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : *gy *g*n r*tk* *s n*gy*n *rd*k*s bl*kk v*lt * h*r*m*szt*t* b*sz...
  Együttműködés vagy versengés? Pécsi beszélgetés a helyi hírportálok helyzetéről
  namsub: F*sz* p*l*t*k** k*rd*st cs*n*lsz *gy k*z*ss*g* sz*rv*z*sb*l. H*...
  Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
  namsub: *dr*k* b*szk*, *lv*ss m*r k*mm*nt*k*t! N* m*g p*rsz* ny*l*tk*zh*...
  35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
  Latyak: *z *t*k n*m m*sf*l *v *l*tt m*nt*k t*nkr*, *z *lm*lt 10 *v - n*g...
  Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
  Paulus_Maior: *z *z, ny*mj*d cs*k * f*d*sz*s k*lt*r*t! R**d*s*l m*g *k*sn*k ...
  Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"