NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Csütörtökön Szombathelyen világít a mobilok képernyője: netadó elleni tüntetéshullám söpör végig az országon

Lejárt a 48 órás ultimátum, amit vasárnap este a tüntetők adtak a kormánynak arra, hogy vonja vissza az internetadó törvényjavaslatát. Már vidéki nagyvárosokban is tüntetnek; csütörtökön hatra a Városháza elé várják az embereket Szombathelyen.

FRISSÍTÉS: A tüntetőket a szombathelyi Városháza előtti térre várják. A felszólalók: Szalai Szabolcs szervező, Endrődy Krisztián színész és dr. Szendrő-Németh Tamás lesznek.

Ahogy tegnap esti fotós tudósításunkban beszámoltunk róla, ismét rengeteg (a Reuters nemzetközi hírügynökség szerint százezer) ember tüntetett Budapesten a netadó törvényjavaslata ellen. A József Nádor térről induló megmozdulás békés volt, és annak ellenére, hogy munkanapra esett, mintha még többen lettek volna, mint a vasárnapi első nagy demonstráción.

Azonban már nemcsak a főváros borul fényárba a világító mobiltelefonoktól: többek között Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon is tüntetéseket szerveztek kedd estére a javaslat ellen.

Emblematikus kép a tegnapi pesti tüntetésről
fotó: MTI

A hullám csütörtökre Békéscsabát és Szombathelyt is eléri, a Facebookon lehet csatlakozni, az internetadó elleni csoporthoz és az eseményhez is. Az egyik szervező, Szolga-Tőkés Levente arra a kéri a résztvevőket, hogy maradjanak pártsemlegesek, ne hozzanak pártszimbólumot a tüntetésre, és a rendőrség kérésére használt számítástechnikai eszközt se:

Az esemény pártoktól semleges, békés, civil kezdeményezés, az internetadó ellen. Kérünk mindenkit, hogy ne hozzon pártszimbólumokat, és rendőrségi kérés, hogy NE hozzunk használt számítástechnikai eszközöket. Mutassuk meg, hogy Szombathely nem egy alvó város többé! Viva Savaria!

Hende Csaba bármikor mémmé tud válni
fotó: Szombathelyi tüntetés az internet adóztatása ellen, facebook-csoport

Ma reggelig közel ötszázan jelezték részvételüket az eseményen, a civilek mellett politikusok, újságírók, zenészek és a város ismert arcai. A Facebook-csoport pedig majdnem háromszáz tagot számlál. Úgy tűnik, Szombathely is felvillanyozódott, és becsatlakozik abba a tüntetéssorozatba, ami flashmobszerűen szerveződik a közösségi hálón.

Kapcsolódó

2014.10.28. 23:02

"Mocskos Fidesz! Hazaárulók!" - fotóriportunk a keddi fővárosi tüntetésről

/ közélet 24 hsz. /
A vasárnapihoz képest mintha egyenesen megsokszorozódott volna a demonstrálók száma. A Békemenet csendben izzad a jobb sarokban.

2014.10.28. 17:03

Az internetadó nem csak butít, de nyomorba is dönt

/ közélet 10 hsz. 2 kapcs. /
Több, mint száz kisebb internet- és kábeltévé-szolgáltatót küldhet a padlóra az internetadóval a kormány. A módosító indítvánnyal pedig csak tovább súlyosbítja a helyzetet a Fidesz-frakció.

2014.10.27. 14:03

Vírusként terjed az internetadó elleni tüntetés híre a nagyvilágban

/ közélet /
A Nemzetgazdasági Minisztérium előtti téren a dühös emberek nem csak tizenketten voltak. Többek között ezért is söpört át a demonstráció híre, Jamaikától Oroszországig mindenhol.

Hozzászólások (33)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról