NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Napokig étlen-szomjan és bezárva hagytak két kutyát Csörötneken?

Olvasónk kérte segítségünket, állítólag már nem ez volt az első eset.

Múlt hét pénteken érkezett szerkesztőségünkbe egy kétségbeesett hangvételű levél, amiben a segítségünket kérték. Olvasónk arról számolt be, hogy egy csörötneki ház tulaja már több napja nincs otthon, két kutyáját pedig bezárta a kennelbe és nem látták, hogy bárki jött volna, hogy megetesse őket.

A tulaj napokkal ezelőtt elment otthonról, egy közepes és egy nagytestű kutyát bezárt a kennelbe, a nagyobbik kedd éjjel kiszökött. Szerdán a fia hazajött és a nagyot bezárta a ház pincéjébe. Szerda este óta feltételezésem szerint senki nem látta el a két kutyát, étlen-szomjan az egyik fent sír, könyörög, a másik meg lent vonyít éjjel-nappal

– állt a levélben.

Olvasónk két kutya és öt macska tulajdonosa, így nem tudta tétlenül hallgatni a szenvedésüket. Elmondása szerint hat éve már történt egy hasonló eset, akkor kezükbe vették a helyzetet, viszont nem lett jó vége a dolognak. Ezért most teljesen érthető módon óvatosabbak szerettek volna lenni, így az ingatlanra hatósági személy jelenléte nélkül nem szerettek volna bemenni.

Illusztráció.
fotó: Pixabay

Még ha a távolság nem is lett volna akadály, sajnos akkor sem tudtunk volna sokat segíteni, hiszen mi sem vagyunk hatósági személyek, ezért azt tanácsoltuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az egyik állatvédő egyesülettel, akik biztosan okosabb ötlettel állnak elő.

Ez pedig így is lett, ugyanis a Fekete István Állatvédő Egyesület azt tanácsolta, hogy keressék fel a település jegyzőjét. Olvasónk nem is habozott sokat, megkereste a jegyzőt és elmondta neki, hogy mi történt.

Közösen bementünk az ingatlanra és megetettük a kutyusokat, a pincében lévőt bukóablakon keresztül... Jegyző úr elmondta, valószínűleg hatósági eljárást fog indítani, ráadásul többször is próbálta a kutyák gazdáit elérni

– írta olvasónk újabb levelében.

Vélhetően sikerült is elérnie valakit, ugyanis olvasónk azt is elárulta, hogy az akciójuk után nagyjából 30 perccel előkerült a tulaj fia. Felkerestük Markó László jegyzőt is, aki fejleményekkel nem tudott szolgálni, hiszen tegnap volt még csak az első munkanap a történtek óta, viszont megerősítette, hogy hatósági eljárás indult a tulaj ellen.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?
StarMan: H*n*p*k *t* pr*b*l*m m*g*rt*tn* * "v*d*tts*g"-r*l p*p*l*...
Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról