NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Napokig étlen-szomjan és bezárva hagytak két kutyát Csörötneken?

Olvasónk kérte segítségünket, állítólag már nem ez volt az első eset.

Múlt hét pénteken érkezett szerkesztőségünkbe egy kétségbeesett hangvételű levél, amiben a segítségünket kérték. Olvasónk arról számolt be, hogy egy csörötneki ház tulaja már több napja nincs otthon, két kutyáját pedig bezárta a kennelbe és nem látták, hogy bárki jött volna, hogy megetesse őket.

A tulaj napokkal ezelőtt elment otthonról, egy közepes és egy nagytestű kutyát bezárt a kennelbe, a nagyobbik kedd éjjel kiszökött. Szerdán a fia hazajött és a nagyot bezárta a ház pincéjébe. Szerda este óta feltételezésem szerint senki nem látta el a két kutyát, étlen-szomjan az egyik fent sír, könyörög, a másik meg lent vonyít éjjel-nappal

– állt a levélben.

Olvasónk két kutya és öt macska tulajdonosa, így nem tudta tétlenül hallgatni a szenvedésüket. Elmondása szerint hat éve már történt egy hasonló eset, akkor kezükbe vették a helyzetet, viszont nem lett jó vége a dolognak. Ezért most teljesen érthető módon óvatosabbak szerettek volna lenni, így az ingatlanra hatósági személy jelenléte nélkül nem szerettek volna bemenni.

Illusztráció.
fotó: Pixabay

Még ha a távolság nem is lett volna akadály, sajnos akkor sem tudtunk volna sokat segíteni, hiszen mi sem vagyunk hatósági személyek, ezért azt tanácsoltuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az egyik állatvédő egyesülettel, akik biztosan okosabb ötlettel állnak elő.

Ez pedig így is lett, ugyanis a Fekete István Állatvédő Egyesület azt tanácsolta, hogy keressék fel a település jegyzőjét. Olvasónk nem is habozott sokat, megkereste a jegyzőt és elmondta neki, hogy mi történt.

Közösen bementünk az ingatlanra és megetettük a kutyusokat, a pincében lévőt bukóablakon keresztül... Jegyző úr elmondta, valószínűleg hatósági eljárást fog indítani, ráadásul többször is próbálta a kutyák gazdáit elérni

– írta olvasónk újabb levelében.

Vélhetően sikerült is elérnie valakit, ugyanis olvasónk azt is elárulta, hogy az akciójuk után nagyjából 30 perccel előkerült a tulaj fia. Felkerestük Markó László jegyzőt is, aki fejleményekkel nem tudott szolgálni, hiszen tegnap volt még csak az első munkanap a történtek óta, viszont megerősítette, hogy hatósági eljárás indult a tulaj ellen.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre