NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Vigyázat, cserepek hullnak a Nagyszállóról!

Már napok óta felfigyelt rá olvasónk, hogy kimozdultak a szombathelyi Nagyszálló tetőcserepei. Több hivataltól, sőt még a tűzoltóktól is kért segítséget, hogy megelőzzön egy tragédiát, azonban mindenhol csak elutasítást kapott. Mi sem jártunk több szerencsével.

Régóta várja már új gazdáját a szombathelyi Nagyszálló. Az egykor patinás hotel mára elavulttá vált, és hiába tör impozánsan az ég fel a belváros szívében, épülete a kutyának sem kell. A szálló sorsával többször is foglalkoztunk a Nyugat.hu hasábjain, azonban most szomorú aktualitása van, hogy ismét napirendere kell tűznünk.

megindultak a cserepek
fotó: nyugat.hu

Egyik olvasónk jelezte, hogy a szálló tetőcserepei kilazultak, sőt néhány cserép máris önállósította magát a tetőszerkezettől és most csupán a hófogó vagy az ereszcsatorna állja útját abban, hogy valakinek a fejére pottyanjon és tragédiát okozzon.

Az esetben az a megdöbbentő, hogy olvasónk hiába jelezte a különböző hivataloknak: az önkormányzatnak, műemlékvédelemnek, építési hatóságnak, sőt még a tűzoltóknak is, mindenki széttárt karral közölte, a problémát megérti, de nem az ő dolga segíteni. Olvasónk végül elkeseredésében fordult a Nyugat.hu-hoz, azonban mi sem tudtunk többet elérni, mint hogy ide-oda küldözgessenek.

fotó: nyugat.hu

Azt csak remélni tudjuk, hogy a képeket látva tudatosul végre az illetékesekben – bárki is legyen az -, hogy a több tíz méter magasból lezuhanó tetőcserép tragédiát okozhat, és azt jobb megelőzni, mint utólag keresni a felelősöket.

fotó: nyugat.hu

A gyalogosoknak pedig üzenjük: vigyázzanak, ha erre járnak!

Kapcsolódó

2010.07.21. 07:29

Lejjebb viszik a Savaria Nagyszálló árát

/ közélet gal. 3 hsz. 4 kapcs. /
Közel 40 százalékkal olcsóbban kínálja a Savaria Nagyszállót a tulajdonosa. A város előtt itt a lehetőség, hiszen az épület régóta felújításra vár. Kérdés, hogyan dönt majd a közgyűlés.

2009.09.21. 13:59

Mi van veled szombathelyi Nagyszálló? – Képgaléria

/ életmód gal. 4 hsz. /
Hány kávéházi beszélgetés, bál és esküvő zajlott itt! És hány forró éjszaka telt el benne! De ez mára csak múlt idő. Évek óta üresen áll Szombathely legpatinásabb épülete, a Savaria Nagyszálló. Nézze meg, hogy fest most belülről!

2006.11.26. 13:09

Mi lesz veled, Savaria Nagyszálló?

/ könnyű gal. /
Az önkormányzat megmentené a valaha szebb napokat látott szállodát, de ez csak egy tőkeerős befektetővel lehetséges.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen
polgartars: *kk*r l*h*t *l*bbr* l*pn*, h* * k*d*rc *k**t k**l*mz* *z *mb*r. ...
Meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere
Kubota: L*t*m * s*t*t s*r*g *j*bb t*gg*l b*v*lt. V*l*d!...
Páncélozott harcjárművek bukkantak fel az M86-oson
lojalista: N*h*z l*nn* * k*k*r*c*n t*rd*ln* k*tt* m*t*r f*l*tt* m*g*ss*gb*n...
Egy baleset és a gyenge közvilágítás miatt ugrott össze az országgyűlési képviselő és Körmend polgármestere